reklama
medeuska
październikowa mama'09
wspołczuje:-(My po wizycie u pediatry. Jestem bardzo zadowolona, bo w końcu konkretny lekarz mi się trafił. Wizyta trwała ponad godzinę i Pani doktor wnikliwie obejrzała Adasia i przeprowadziła wywiad. Niestety okazało się, że to atopowe zapalenie skóry. W sumie niby najgorsze za nami bo udało mi się dzięki diecie znacząco złagodzić objawy choroby, ale niestety suche place pojawiają się i bardzo swędzą Adasia. Okazało się, że problemy z brzuszkiem łączą się z AZS. Co do karmienia. Bezwzględnie karmić piersią najlepiej nawet do roku. Zobaczymy czy będzie to możliwe bo jak wspominałam ja nie jem prawie żadnych alergenów, więc nie wiem jak mój organizm to wytrzyma. Mam spróbować podać raz dziennie zmieszany pół na pół z moim mlekiem nutramigien, ale czy Adaś to będzie pił zobaczymy.
Leczenie AZS jest trudne i wymaga cierpliwości. Najważniejsza jest odpowiednia pielęgnacja i dieta. Dowiedziałam się, że kosmetyki mogą pomagać na krótko i częśto trzeba je zmieniać. U nas już testujemy 3 zestaw. Najpierw było oliatum, potem emolium teraz pharmaceris AT.Na szczęście można do nich wracać. Zmieniamy też proszek - lovela odpada. Jak nie przejdzie Dzidziuś to zostają płatki mydlane. No i mamy znów maści, mazidła. Jeśli do roku bedziemy cierpliwie wprowadzać produkty i nie będzie uczuleń, jest duża szansa, że Adaś nie będzie w przyszłości miał poważnych problemów alergicznych. Wierze w to gorąco...
trzymam kciuki i życze cierpliwości kochana

Kinguś trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
elisabeth
Październik '06 i '09
Asiu bo własnie mi zabrakło tego co tu napisałas we wczesniejszych postach... myślałam, że uparłas się, że mimo wszystko chcesz karmić piersią, stąd moje pytanie... ale teraz juz rozumię Twoja decyzję... i oczywiście życzę Wam żebyście jak najdłużej cieszyli się z karmienia piersią. Dobrze, że wiecie z czym walczycie, teraz musi byc juz z górki. Współczuję Ci problemów.Elu nie upieram się, po prostu tak jak pisze AbEjA
poza tym każdy lekarz mówi nam inaczej, jeden karze karmić, drugi nie, a trzeci mówi,że to nie alergia. Leczymy ŁZS i naprawdę jest 90 % poprawa. Jeśli lekarze byliby zgodni w swoich opiniach nie upierałabym się przecież bo na pierwszym miejscu stawiam dobro dziecka i tak będzie zawsze. Nie chciałabym jednak podejmować pochopnych decyzji. Jeśli jedynym wyjściem na poprawę stanu skóry w 100% i ustabilizowanie się kupek jest odstawienie od piersi zrobię to na pewno.
..
Kinguś to dobrze, że lekarz wysłał Was na badania, lepiej wszystko sprawdzić, niż "strzelac w ciemno"... bdzie dobrze... na pewno znajdziecie rozwiązanie...
monisia1979
Fanka BB :)
Kinguś,nie martw się na zapas i nie czytaj,bo tylko niepotrzebnie do głowy nabierzesz,będzie dobrze,buziole ;-);-);-)
Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie z pieluszką ortopedyczną typu: poduszka frejki 18, moja Majka ma przykurcz lewego bioderka teraz odkrył to dopiero drugi lekarz i kazał mi zakładać tę pieluchę 20 h na dobę przez 3 miechy nie wiem jak mała to przeżyje bo nóżki są w szpagat 

aniu..niestety nie pomoge..nie wiem nic na temat tej pieluszki..
a my wczoraj załatwilismy sobie ćwiczenia wspomagajace Kajtka
lekarka co prawda jak go badała to stwierdziła, że nie widzi żadnych niepokojacych zachowań jak wzmozone napiecie mięsni czy asymetria..ale w zwiazku z tymi 4 punktami Apgar..dobrze jest malucha przećwiczyć..będziemy chodzić raz w tygodniu na pol godzinki..
a my wczoraj załatwilismy sobie ćwiczenia wspomagajace Kajtka

A ja siedzę i wyję, od jakiegoś miesiąca moja MAJKA pręży się przy jedzeniu płacze, od urodzenia odwraca często główkę w prawą stronę a dziś to wogóle szok obudziła się i w płacz i zaczęła tak główką rzucać w prawą stronę jak czkawka tylko główką, pojechałam do lekarza a on że może ma padaczkę albo coś z układem nerwowym ................

Karolinusia
Fanka BB :)
Aniu napisz co z Małą. Trzymam kciuki, by było ok. Czasami lekarze wolą powiedzieć za dużo-dmuchać na zimne niż nic nie mówić.
Daj znać
Daj znać
reklama
wiesienka123
mama Asi
Ania napisz jak coś będziesz wiedziała,trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze
Podziel się: