reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
Kinguś..ja jestem pod opieka poradni lakatcyjnej :-) odzyskuje dzieki temu pokarm :-D polecam..moja konsultantka jest jednoczesnie ordynatorem noworodków w szpitalu wiec małego monitoruje mi na bieżąco :tak:
nie ma co sie wstydzić..trzeba iść i już!!! ja na poprawe laktacji oprócz przystawiania małego, systemu Medeli SNS oraz odciągania biorę tez lek homeopatyczny: ricinus communis..no ale to ja..Ty masz inny problem..choć z tego co słyszałam nie ma slabego pokarmu matki..jest dokładnie taki jak powinien być :eek: ale co ja tam wiem :sorry:
mały wazy 5350 g a mierzy 64cm..szybciutko nadrabia :tak:

dzis bylismy na kontrolnym usg główki..wszystko w porządku..:tak:
w piatek kontrola u neurologa..a w poniedziałek u kardiologa..

Kinguś,ja nie korzyztałam z Poradni laktacyjnej,ale słyszałam,że warto spróbować,bo są bardzo pomocni :tak::tak::tak:
Shenkoka,dobrze,że wszystko o.k :tak::tak::tak:

A co do dodatkowych szczepień,ja kupowałam,ale właśnie one są zalecane,nie obowiązkowe.Są różne sytuacje,czy to materialne,czy też spotkałam się też z tym,że ludzie nie szczepią,bo uważają,że to tylko nagonka firm farmaceutycznych,lub że to wcale nie jest dobre dla dziecka,szczepić na to wszystko :tak::tak::tak:Także to każdego indywidualna sprawa :tak::tak::tak:

my szczepimy tym co obowiązkowe:tak: przy starszej też tak robiłam:tak: jakoś nie jestem przekona do tych wszystkich szczepionek:confused2: a przede wszystkim do ilości które dziecko musi wybrać do 1 roku życia:confused2:

Kinguś..ja jestem pod opieka poradni lakatcyjnej :-) odzyskuje dzieki temu pokarm :-D polecam..
dzis bylismy na kontrolnym usg główki..wszystko w porządku..:tak:
w piatek kontrola u neurologa..a w poniedziałek u kardiologa..
Dzięki zobaczymy jak będzie dalej tak słabo tyć to się przejdziemy. Tylko wszyscy mówią, że mała dobrze łapie, mleka jest tyle że jej po policzku cieknie i sama nie wiem co jest grane.
Super, że na usg ok.
Zawsze się robi usg główki?
Kinguś,ja nie korzyztałam z Poradni laktacyjnej,ale słyszałam,że warto spróbować,bo są bardzo pomocni :tak::tak::tak:
Dzięki :-)

Kinguś Ja myślę, że Twoja córeczka je tyle, ile potrzebuje.Ona a po prostu jest drobna (jak jej mama:-)), w brzuchu pamiętam też nie była wielkoludem. Jeśli prawidłowo się rozwija i jest zadowolona, to na pewno wszystko jest dobrze.
Wszędzie piszą, że jak jest dziecko głodne to często płacz, jest marudne, mało sika.
A u nas mała uśmiechnięta, nie wygląda na głodną:confused2:
Ostatnio przez miesiąc przytyła 600gram min było 500 więc tragedii nie ma.
Dziś ważenie i zobaczymy.

reklama
Super, że na usg ok.
Zawsze się robi usg główki?

No nasz maluch urodził sie niedotleniony..i ponad 3 tygodnie spędziliśmy w szpitalu (z czego prawie 2 tygodnie na OIOMie)..teraz zgodnie z zaleceniami robimy wszystkie badania..usg mozgu bałam się najbardziej..ale na szczęście wszystko dobrze :-)

Kinguś a skoro mala przybiera..a mleko masz to..spokojnie! na pewno krzywda sie jej nie dzieje..a ona po prostu jest drobna..i tyle..
rozumiem twój stres, bo nas w szpitalu codziennie ważyli..i mały po 2,5 tygodnia ważyl tyle co przy urodzeniu..waga mu sie non stop wahala..bardzo mnie stresowało to ważenie..bo dalszy spadek oznaczał kroplówke i dluższy pobyt w szpitalu..a maluch po prostu uczył sie ssać (po dwóch tygodniach karmienia go sondą) i musialo to potrwać..no i w naszym przypadku spadł z wagi także z powodu rotawirusa

Ostatnia edycja:
Do góry