reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
gemelo dokladnie, moja lekarka to nawet powiedziala ze nie mam jesc nabialu i do tego zmienic prosze i kilka innych rzeczy jak by o konca sama nie wiedziala od czego to jest...:wściekła/y::baffled:

Bo nie wie, lekarz to nie jest jasnowidz, żeby patrząc na dziecko był w stanie powiedzieć, co go uczula.
U tak małych dzieci to jedynie obserwacja codzienna dziecka może coś powiedzieć. Taka zabawa w chybił trafił niestety. Ale innej metody na razie nie wymyślili, są testy z krwi i testy skórne, ale one u niemowląt są słabo miarodajne.
Są powszechne alergeny, można sobie z netu ściągnąć, choć ja przy Krystianie dostałam taką kartkę z wypisanymi rzeczami, które uczulają najczęściej i trzeba próbować poprzez odstawianie i prowokacje co jakiś czas.
Na szczęście większość dzieci wyrasta z alergii.

A my dzisiaj mamy już kolejne szczepienia za sobą :-). Mała Mysia-Pysia była bardzo dzielna i płakała tylko przy wkłuciach, a tak poza tym to zaczepiała panią doktor i strzeliła mega popisówę z leżeniem na brzuszku i super wysokim podnoszeniem główki :-D. Szkoda tylko, że na podciąganie się do siadu jeszcze nie ma siły, ale pewnie i na to przyjdzie pora a tak na wszelki wypadek wzięliśmy sobie skierowanie do neurologa żeby obejrzał Julcię... i uwaga waga waga Julci: 6150g (startowała z 3050g) :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
dentico nieprawda, kolejne mogą być 5w1. Tak miałam z Zuzą, 1x Hexa, 2x zwykły Infanrix.

ja drugą dawkę Zośce podawałam 6w1... widzieli w karcie szczepień i dlaczego w takim razie podali kolejną dawkę?

A my dzisiaj mamy już kolejne szczepienia za sobą :-). Mała Mysia-Pysia była bardzo dzielna i płakała tylko przy wkłuciach, a tak poza tym to zaczepiała panią doktor i strzeliła mega popisówę z leżeniem na brzuszku i super wysokim podnoszeniem główki :-D. Szkoda tylko, że na podciąganie się do siadu jeszcze nie ma siły, ale pewnie i na to przyjdzie pora a tak na wszelki wypadek wzięliśmy sobie skierowanie do neurologa żeby obejrzał Julcię... i uwaga waga waga Julci: 6150g (startowała z 3050g) :-D:-D:-D
Gratuluję :-) My z Zochą startowałyśmy z 2750 przy wychodzeniu ze szpitala a tydzień temu było u Zochy 6400:cool2:dzieciaczki mamy w tym samym wieku:-)

ale Mała Asia pobiła wszystkich wagą 7100:tak::-D

Lanselotka bo wszystkie JULKI to dzielne dziewczyny:-D:-D:-D

Lanselotka,Julcia to dzielna Dziewczyna,fajnie,że tak malutko płakała :tak::tak::tak:.
No i ładnie waży :tak::tak::tak:
Catedra,Zosia też ma super wagę :-):-):-)
Elka,to trzymam kciuki za szczepienia,żeby bez większego płaczu się obyło :tak::tak::tak:

reklama
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było.. popsułam sobie komputer <sierotka>

mam do Was pytanie z zakresu przewodu pokarmowego... Czy wiecie ile czasu maluch może nie robić kup o ile jest karmiony piersią? ... bo mój maluszek już od 10 dni nic do pieluchy nie wstawił... a nie jest marudny, nie ma strasznie bombiastego brzucha... nie wiem na ile trzeba się bardzo martwić i co z fantem zrobić???

Do góry