• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

po wizycie wszystko ok, gin nie chciał robić usg, ale spytałam i zrobił. Najbardziej zaskoczyła mnie waga dzidzi - 160g :-p czyli dziecko na 18tc
a co do płci nie chciał się wypowiedzieć - twierdził, że za wcześnie- chyba słabszy sprzęt, niż prywatnie (ten od razu stwierdził chłopaka) i zdjęcia dla mnie mało wyraźne

Następna wizyta 01.09 usg połówkowe :tak:

reklama
pewnie dziś odpowiedziałabym stosownie tej położnej za taki zakaz krzyczenia, ale wtedy to ja byłam młoda i głupia... :zawstydzona/y:

I słusznie ;) ty rodziny i ty masz prawo decydować co ci pomaga w radzeniu jedne wolą w milczeniu inne wolą krzyczeć ja np warczalam na wszystkich i dopiero na koniec krzyknęłam i było to ulgą ;)

jezyk, Indii, Doggi dzięki! a do czwartku tuż tuż ;)
a i lekarz powiedział, że chyba będzie ksiądz, bo bobik ewidentnie klęczał :-D:-D i to z pochyloną głową;-)

Ostatnia edycja:
Unita, mam podobne doświadczenia, tj. mój dzieć ważył 4,5kg, babka, która rodziła mniej więcej w tym samym czasie urodziła 2,5kg, darła się jakby jej rękę odcinali, zrobiła kupę przy okazji, a to było jej 3 dziecko... później leżałyśmy obie na sali i położne woziły nasze dzieci w jednym "pojemniku". niezły widok: 4,5kg - 2,5kg ;-).

każdy ma inny próg bólu. dla jednej urodzenie 3kg będzie problemem, druga urodzi 5kg bez większego stresu i wysiłku. ja niestety zdecyduję się na cc jeżeli okaże się, że tym razem też mi w brzuchu rośnie taki klocek. oczywiście ze względu na bezpieczeństwo dziecka, bo ja sama żadnej traumy z powodu bólu itp. nie mam. z dobrym nastawieniem można przeżyć wszystko!

i tego dobrego nastawienia wszystkim Wam życzę, a szczególnie tym Dziewczynom, przed którymi pierwszy poród :tak:

Jusia supee ze wszystko ok :-) jak oni waza bobasy?

Ojj ja tez bym odpyskowala o to krzyczenie :-P

Jusia to starajcie sie o drugie bys babcia mogla byc ;-)

Sprite dzieki za dobre zyczenia. Oj tak, ja uwazam ze czasem lepsxe cc niz podduszone dziecko. Ł tez nie chcieli przz cc wyciagac urodzil sie owiniety pepowina, podduszony, nie plakal. Dopiero w dupsko go bily itp i po chwili zaczal. Ale ponoc sednio bylo...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry