• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Emilchen ja pierwsze ruchu tzn plywanie tez nie wiem od kiedy. Ale mnie gin nie pytal nigdy o to wiec nie przywiazywalam do tego az takiej wagi :-P
Co do lekarzy to na nfz porazka jakas... a co gin na to?

Oooo elutka widze pierwsze polowkowe :-) czekamy na wiesci

Tasia mi nikt nigdy nie wspomnial bym pamietala date pierwszych ruchow

Ja emoglobine badaoam tylko raz w 7tc

Mnie gin nie pytal jeszcze czy czuje bobasa :-P

reklama
Dziewczyny mam nadzieje, ze wszystkie wizyty zakończone super dobrymi wiadomościami!!! :-)

A ja jeszcze nie czuje takich prawdziwych ruchów, coś mi tam lata ale licho wie czy to gazy czy maluchy :-)

kasiek ja pisałam. Badałam żelazo a dokładnie ferrytynę i miałam niedobór. Ja akurat mam tak nadgorliwe lekarki, że nie ma mowy o leczeniu na ślepo, wszystkie wyniki są dokładnie analizowane :-p

Emilchen i dobrze! Bo na slepo zelazo zbedne iz powoduje w nadmiarze zaparcia, zatwardzenia. Jak norma zelaza do ok.150 to mi waha sie 176-186. Chyba przesadzam ze szpinakiem i brokulami:pp

agulqa, to się zacznij "rozrzedzać", bo pierwsza kupa po porodzie naturalnym to koszmar sam w sobie, z zaparciem to już w ogóle sobie nie wyobrażam ;-)

Podobno badanie żelaza pokazuje jaki był jego poziom w diecie dnia poprzedniego, a zapas to ferrytyna. W ciąży zwiększa się objętość krwi więc hemoglobina na naszym etapie może spadać.

No ale co ja chciałam - już po połówkowym, niby ma być chłopak. Napiszę więcej jak ogarnę chatę, bo ledwo co wrócilam, zjesć trzeba :-D

reklama
Po pomiarach itd gin zapytała mnie czy znam i chce znać płeć. Powiedziała, że chłopak. Zapytałam czy na pewno. Na pewno. No ale dowodu na usg mi nie pokazała, więc wiecie, trudno tak uwierzyć heh. Waży wg wyliczeń 392,10g :O

Łożysko mi się na przednią ścianę przesunęło, szyjka długa i w ogóle wszystko ok :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry