• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
ok. dzięki ;-)
najwyżej sama poproszę, żeby nic tam nie notowała.

a mam jeszcze jedne pytanie, orientujecie sie po ilu dniach od terapii antybiotykami/lekami można zorbić ponowny wymaz z pochwy na obecność bakterii?

A więc...
Rano zameldowałam się w szpitalu. Po obchodzie badanie na fotelu przez ordynatora. Nic nowego mi nie powiedział, czego nie wiedziałam. Szyjka miękka, w osi, zewnętrzne ujście przepuszcza palec, wewnętrzne zamknięte.
Pobrali wymaz z pochwy, jeśli będzie czysto to prawdopodobnie krążek i być może też szef. Czekamy na wyniki.
Pobrali krew, mocz, podłączyli pompę z magnezem, chociaż wyników na mg jeszcze nie ma.
Dostałam zastrzyk sterydowy na rozwój płuc, jutro druga dawka.
Miałam USG, lekarz potwierdził dziewczynkę, wymiarowo wyszła tylko 2 dni starsza, waży 1,120kg.
Na KTG nie rysowały się żadne skurcze, ale też ani razu akurat mi brzuch nie stwardniał.
To chyba wszystko. Do stycznia mnie raczej trzymać nie będą.

Sylwi z tego co piszesz nie jest źle, dobrze że poszłaś do lekarza zajmą się tobą dadzą co trzema i będzie dobrze! Do grudnia niedaleko a w grudniu juz bezpiecznie można rodzic :) dobrze ze magnez dają niech skurczy nie będzie puki co :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry