reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

ano skoro tak, to pewnie. Dobrze że wszystko ugadane :)
Ja mam termin na 15.01 i doktorek wspominał coś o cc miedzy 8-15.01 a ja bym chciała chyba tego 15 :) ładna data :p 15.01.2015, albo na 13.01 też by mi pasowało :p

reklama
hahahaha ale jak moja c orka będzie Dupka to chyba dobrze ? :-D:-D wołałabym osobiście 13 (syn jest z 13.05), albo 15 jak pisałam, a jak to wyjdzie to zobaczymy w styczniu ;)

Doggi- super!! Widzisz narzekasz na Stacha, a on biedak pomaga Ci z całych sił.

Filipiamama- najważniejsze że z Toba i małą wszystko dobrze. Z lekarzem na pewno się dogadacie i będzie wszystko ok.

Hej

Najpierw tak pobieżnie nadrobiłam wątek wizytowy i gartuluje wszystkim udanych wizyt ! (zwłaszcza Tobie Doggi, oczywiście tej drugiej;-))

U mnie takie wieści:
Byłam najpierw u mojej gin na wizycie. Chciałam prosić , żeby mnie skierowała do szpitala, ale ona sama jak zobaczyła te nieszczęsne płytki, wypisała mi skierowanie na patologię ciąży. We wtorek jadę do Gd na izbę przyjęć i wyznaczą mi wtedy termin przyjecia. Jej zdaniem powinnam trafic na oddział w 38 tc, czyli święta w szpitalu (bada witaj w klubie). To chyba najwazneijsza waidomość. Z jednej strony sie ciesże, z drugiej oczywiscie mam stresa...
:sorry:

Do jej decyzji przyczyniła się chyba moja skłonność do krwawień - przy pobieraniu wymazu na paciorkowca ledwo dotknęła szyjki i polała sie krew :-( mówię Wam, co za stres... do tej pory lekko plamię, ale na fotelu normalnie krwawiłam :-(więc już nawet tej szyjki nie mierzyła, powiedziała tylko, że jest "krucha"...
Mały w porządku, główkowo.

Drugie usg- doppler, wszystkie przepływy nadal ok. Mały waży 2675 g.

Czyli ogólnie cieszę się, że ktoś sie mną zajmie, ale stresuję się, bo mam sie oszczędzać, raczej leżeć a tu ciuszki nie poprane, męża jeszxcze cały tydzien nie będzie, no i ten szpital całkiem obcy dla mnie i daleko od domu... i nie wiadomo, ile tam czasu spędze i co oni w ogóle ze mna zrobią :sorry: bo chyba nie będą mnie trzymać 3 tygodnie aż do terminu? zobaczymy. W każdym razie nastawiam się i na urodziny i na święta w szpitalu.

Dzisiaj pierwszy dzien jak nie biorę Acardu :-(

Gratulacje dziewczyny. Doggi, oby szyjka skracała się dalej. U mnie to już z szyjki dużo nie zostało, ale mam nadzieję że wytrzyma jeszcze min 4 tyg.
Nie pamiętam czy mi przed porodem wymaz robili, nie przypominam sobie...
Ja to planuję jeszcze urodziny młodego na 27, więc będę mieć zonka jak wcześniej zacznie się coś dziać.
Doggi, a co to niby za magiczne żelazo Ci przepisał?

Ostatnia edycja:
Emilchen to dobrze że dostałaś skierowanie najważniejsze że będziesz pod kontrolą :)

McPearl nie wiem w sumie, dopiero T mi wykupi wieczorem po pracy a z recepty to ja Ci nic nie wyczytam :p

Doggi, jejku, dobrze, że ok! gratki!! :tak:

Filipamama, cieszę się, że u Was też dobrze. a lekarz czytam, że jednak coś tam próbuje załatwić, więc nie będzie źle :tak:

emilchen, kciuki za funkcjonowanie bez acardu, gratki wizyty no i konkretów z wcześniejszym pobytem w szpitalu. w sumie to mogą Cię już do porodu trzymać, ale to tylko moje przypuszczenia.

reklama
emilchen super,że z synkiem wszystko ok i ładnie rośnie :happy2: co do szpitala to tak jest zwykle sa obawy i stres,ale będziesz pod opieką ,a to dla Was najważniejsze,decyzje pewnie będą podejmować na bierząco w zależności od wyników :tak:

Do góry