reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Stokrotka moze szyjka miekka czy cos i dlatego chce szybciej?

Ja dlatego zastanawialam sie nad osobna sala rodzinna po porodzie. Zz 300zl mozna wykupic na te 3doby. Szkoda nam kasy ale wiem ze jakby ł byl ciagle ze mna i malym to duzo lepiej bym sie czula

Filipia super :-)
I najwazniwjsze ze malutka zdrowo fika :-)

Dziewczyny gratuluję wszystkich wizyt :)
Stokrotka ty na tym etapie jeszcze luteinę bierzesz...? Słyszałam, że jakoś do 32tc się bierze najdalej...może przy bliźniakach troszkę inaczej.
Ja dzisiaj troszkę spontanicznie poszłam do innego gina na nfz, bo troszkę zaczął mnie brzuchol niepokoić(jakoś tak znowu zaczął bardziej się napinać poza tym tak jakby piecze mnie na dole i czuję się jakbym maraton przebiegła-takie mam zakwasy w udach)przy okazji chciałam sprawdzić moją szyjkę- nadal około 1cm i rozwarcie na 1,5cm i gin stwierdził, że na dobrą sprawę to mogę zacząć rodzić w każdej chwili:szok: i że mam odstawić magnez, bo już nie trzeba brać na tym etapie...i jak się poród w tym tc zaczyna to się już go nie powstrzymuje...kazał się zapisać na ktg po niedzieli, dał skierowanie na kiłe, mocz i ten gbs muszę zrobić/ A tak na marginesie to bardzo fajny lekarz :p

jenn dobrze, że na ktg wszystko w porządku
Stokrotka ja też na święta do szpitala i nie wiadomo jak długo będę ale ja akurat jak LayDeek wolę dmuchać na zimne, więc nawet dłuższy pobyt mi niestraszny, trudno się mówi
Filipiamama super. Ja mam w chwili obecnej 3 lekarki prowadzące (ginekolog, internistka, hematolog)i jeszcze do czwartej jeżdże na Dopplera :-p

Elutka ja tez jeszcze biore luteine i to 3x200mg, do tego magnez, nospe, clexane, jeszcze acard i kwas foliowy 5mg. Elutka ale wczesniej tez tak mialas, no nie czy rozwarcie wieksze?

Stokrotka bedzie dobrze

Ja tez sie boje pobytu w szpitalu, przy pierwszym porodzie byl maz ze mna caly czas ale teraz bedzie musial sie synkiem zajac.

Gochson na ostatniej wizycie tzn w piątek było tak samo tylko teraz chyba główka jest niżej..zresztą ja czuję, że coś nowego się dzieje...większe parcie mam na krocze, wszystko boli no i jeśli bym faktycznie odstawiła ten magnez to może być coś wcześniej niż ten 2.01. Mi w szpitalu ginka mówiła właśnie o luteinie, że do 32tc jakoś się bierze..później jedynie magnez, witaminy...

reklama
Do góry