reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Dobrze wiedzieć jak jest czy jak powinno być. U mnie jak był obchód to tylko raz zajrzeli mi pod kołderkę ale nic poza tym . To szok normalnie bo przez nich potem miałam problemy. Niby obchód był ( panie zaglądały i pytały się czy wszystko ok i zaraz wychodziły ) a nie zauważyli że już w szpitalu mam uczulenie na nici tak mnie wypisali a potem się okazało że mi coś pękło i zaczyna się zakażenie.
Jak mi się to przypomni to ....... ale warto uświadomić i porównać jak było żeby inne dziewczyny to nie spotkało.:-)

reklama
ja używałam tych podkładów Belli - są fajne; przed porodem kupiłam sobie kilka par bawełnianych majtek, które zakładałam wychodząc z sali, np. do łazienki - a jak byłam na sali to się "wietrzyłam" :-)
co do Tantum Rosy to polecam rozpuścić ją w spryskiwaczu (do kwiatków) i z niego korzystać - bardzo wygodny patent ;-)

w naszym wyposażeniu na pewno znajdą się:
- spirytus - kupimy w monopolowym a potem rozrobimy ;-)
- gaziki jałowe, niejałowe, patyczki do uszu (używane do czyszczenia pępka)
- sól fizjologiczna
- linomag, alantan, zwykły krem bambino, sudocrem
- smoczek
- jedna mała butelka Aventu
- dla mnie - tantum rosa, wkładki laktacyjne, podkłady belli - i takie standardowe rzeczy typu koszula do karmienia (używana tylko w szpitalu, bo w domu nosiłam podkoszulki) itd.

jeśli chodzi o czopki glicerynowe to raczej powinno się je stosować w ostateczności, podobnie jak wspomaganie termometrem, bo jelitka się przyzwyczajają i potem jest jeszcze trudniej o kupkę :-)

oglądałam dziś wózki - MASAKRA!!! jak dla mnie...:-(

A ja jeszcze wrócę do wózków ;-)
Nie wszystkie mają ofoliowany pałąk i podnóżek w spacerówce i tu pytanie: lepiej, żeby była w tych miejscach folia, czy nie? To są miejsca najbardziej brudzące przez dzieci :sorry:

Magdalenkakol, mnie tez polecano tą Bellę i był najlepsza.

W szpitalu nikt mi niczego nie zabraniał, a domku starałam się i tak jak najwięcej leżeć i wietrzyć, co by się szybko goiło.

A maść majerankową muszę wypróbować, bo mi mój Wojtek właśnie jakiś katar złapał.

Joasiu śliczniutkie są te rzeczy które zamowiłaś. Po prostu słodziaki mhhhm:-)
Pobiegałabym sobie po stronce i pooglądała ale mój angielski do niczego:zawstydzona/y:
Napisz proszę czy ceny są konkurencyjne niż np. na Allegro czy porównywalne.
Rozpływam się:-D

reklama
wysylki w ameryce wlasnie podrozaly - wiem bo teraz placilam
za moja mega paczke wyszlo 50 dolarow
kolyska, fotelik z baza, lezaczek i kilka drobiazgow
ale i tak sie oplaca

Do góry