reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

U mnie na razie będzie tylko kącik w naszym pokoju bo mojego metrażu już niestety nie da się poszerzyć. Też bym chciała urządzać cały pokoik:-)

reklama
Nas chyba czeka urządzanie pokoiku jak maleństwo już się urodzi, bo po ostatnich problemach z elektryką maluszkowy pokoik, jedyny, który nie był przewidziany do remontu, czeka niestety mały lifting :baffled: ale to juz będzie można później zrobić, a maluszek póki co zmieści się z nami w pokoju :tak: już nawet miejsce na łóżeczko wybrałam :sorry2: byleby tylko ten jeden pokój skończyć :dry:

u mnie Marysia ma własny pokoik a mały będzie ze mną w sypialni - natomiast najwyżej ja się potem wynisę do salonu - tylko kompa juz chyba zostawie u niego w pokoju... no nie wiem sama. Na razie musi tak być bo w salonie jest mega niewygodne łozko a nowego nie ma sesnu kupiwac. Wiec przeniosę sobie z sypialnie werslankę najwyżej do salonu i tak się w ogóle wyniesiemy. I tak trzeba będzie kiedyś tak zrobić.

u nas tez maluszek bedzie z nami w sypialni..nie wiem jak sie to wszystko zmiesci :no: a inna sprawa, tak z ciekawostek, wiecie ze w UK jest prawnie uregulowane ze maluszek do 12mies musi spac w sypialni rodzicow :szok::szok::szok:
inna ciekawostka "według zaleceń rządu angielskiego dziecko w pomieszczeniu musi przebywać bez nakrycia głowy – przynajmniej do 1 roku życia" i trzecia "karmisz butelka - sterylizator obowiazkowy"...niezle co...

u nas tez maluszek bedzie z nami w sypialni..nie wiem jak sie to wszystko zmiesci :no: a inna sprawa, tak z ciekawostek, wiecie ze w UK jest prawnie uregulowane ze maluszek do 12mies musi spac w sypialni rodzicow :szok::szok::szok:
inna ciekawostka "według zaleceń rządu angielskiego dziecko w pomieszczeniu musi przebywać bez nakrycia głowy – przynajmniej do 1 roku życia" i trzecia "karmisz butelka - sterylizator obowiazkowy"...niezle co...

jestem w szoku:szok:

Ja już wszystko przygotowałam z kołyseczką włącznie. Stoi u Kacpra w pokoju narazie, a potem tylko przeniosę do naszego.

Wilmek o Matko a cóz to z uregulowania prawne:szok::szok::szok::szok:.

byc moze zdarzaly sie jakies wypadki i probuja jakos im zapobiegac...nie wiem...w kazdym razie do niektorych zwyczajow w tym kraju naprawde trudno sie przyzwyczaic :-(

byc moze zdarzaly sie jakies wypadki i probuja jakos im zapobiegac...nie wiem...w kazdym razie do niektorych zwyczajow w tym kraju naprawde trudno sie przyzwyczaic :-(

Wilmek tym ludziom z wysp trzeba czarno na bialym kobiety w polsce nie potrzebuja chyba czegos takiego maja chyba silniejszy instynkt,a co do maluszka to bedzie spala z nami niewiem jak dlugo,poprostu przykro bedzie mi zostawiac ja sama w pokoiku,wiec narazie bedzie spala w sypialni:-D musze sie nacieszuc tym widoczkiem kiedy takie malenstwo sobie usypia,lozeczko postawilam obok mojego wiec bede sie w nia wpatrywac

reklama
Z tego co się orientuje na Wyspach mają specyficzne prawo, nie mają żadnych kodeksów itp. a wszystko działa na zasadzie precedensu, czyli jak 150 lat temu jakiś brytyjski sąd zakazał zakładać dzieciom nakrycia głowy i nie było innego orzeczenia w tej sprawie, to przyjmuje się, że dzieciom nie wolno zakładać nakryc głowy :baffled: nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam, Agacina pewnie byłaby bardziej w temacie (bo z tego co pamiętam kończyła studia prawnicze) tylko coś ostatnio nie zagląda :sorry2:

Do góry