reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Nas chyba czeka urządzanie pokoiku jak maleństwo już się urodzi, bo po ostatnich problemach z elektryką maluszkowy pokoik, jedyny, który nie był przewidziany do remontu, czeka niestety mały lifting
ale to juz będzie można później zrobić, a maluszek póki co zmieści się z nami w pokoju
już nawet miejsce na łóżeczko wybrałam
byleby tylko ten jeden pokój skończyć 

u mnie Marysia ma własny pokoik a mały będzie ze mną w sypialni - natomiast najwyżej ja się potem wynisę do salonu - tylko kompa juz chyba zostawie u niego w pokoju... no nie wiem sama. Na razie musi tak być bo w salonie jest mega niewygodne łozko a nowego nie ma sesnu kupiwac. Wiec przeniosę sobie z sypialnie werslankę najwyżej do salonu i tak się w ogóle wyniesiemy. I tak trzeba będzie kiedyś tak zrobić.
u nas tez maluszek bedzie z nami w sypialni..nie wiem jak sie to wszystko zmiesci
a inna sprawa, tak z ciekawostek, wiecie ze w UK jest prawnie uregulowane ze maluszek do 12mies musi spac w sypialni rodzicow 

inna ciekawostka "według zaleceń rządu angielskiego dziecko w pomieszczeniu musi przebywać bez nakrycia głowy – przynajmniej do 1 roku życia" i trzecia "karmisz butelka - sterylizator obowiazkowy"...niezle co...

inna ciekawostka "według zaleceń rządu angielskiego dziecko w pomieszczeniu musi przebywać bez nakrycia głowy – przynajmniej do 1 roku życia" i trzecia "karmisz butelka - sterylizator obowiazkowy"...niezle co...

u nas tez maluszek bedzie z nami w sypialni..nie wiem jak sie to wszystko zmiescia inna sprawa, tak z ciekawostek, wiecie ze w UK jest prawnie uregulowane ze maluszek do 12mies musi spac w sypialni rodzicow
![]()
![]()
jestem w szoku

agusia04
Czerwcowa mama'08
Ja już wszystko przygotowałam z kołyseczką włącznie. Stoi u Kacpra w pokoju narazie, a potem tylko przeniosę do naszego.
Wilmek o Matko a cóz to z uregulowania prawne

.
Wilmek o Matko a cóz to z uregulowania prawne

daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Maju śliiczne łóżeczko!!!! Bardzo mi sie podoba!!!
marlena nad
:)
Wilmek tym ludziom z wysp trzeba czarno na bialym kobiety w polsce nie potrzebuja chyba czegos takiego maja chyba silniejszy instynkt,a co do maluszka to bedzie spala z nami niewiem jak dlugo,poprostu przykro bedzie mi zostawiac ja sama w pokoiku,wiec narazie bedzie spala w sypialni

reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Z tego co się orientuje na Wyspach mają specyficzne prawo, nie mają żadnych kodeksów itp. a wszystko działa na zasadzie precedensu, czyli jak 150 lat temu jakiś brytyjski sąd zakazał zakładać dzieciom nakrycia głowy i nie było innego orzeczenia w tej sprawie, to przyjmuje się, że dzieciom nie wolno zakładać nakryc głowy
nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam, Agacina pewnie byłaby bardziej w temacie (bo z tego co pamiętam kończyła studia prawnicze) tylko coś ostatnio nie zagląda