reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja to samą siebie podziwiam że jeszcze wszystko w proszku. W pierwszej ciąży to już dawno byłam gotowa z ciuszkami , z szafą ze wszystkim a teraz - masakra nic nie gotowe. Uświadomiłam sobie, że jak nagle będę musiała jechać pilnie do szpitala to też jestem ugotowana. Może los ni będzie taki zły i da mi czas na przygotowanie tego wszystkiego.
Poprasowałam tylko kilka pieluch które wyciągnęłam z piwnicy.
Moja szwagierka czekała na łóżeczko długo bo mąż jej straszne zwlekał z malowaniem i urodziła 2 tyg po terminie jak łóżko było gotowe - trak jakby dzidzia też czekała razem z nią :-)

reklama
Ja mam już 4 bodziaki z dł. ręk, dwa z krótkim, śpiochy, kaftanik, czapeczkę i skarpetki rozm. 62, 4 pajace, śpiochy, 2 bodziaki rozm. 68. Na razie czekam na kolejną paczkę. Jeszcze trochę rzeczy trzeba dokupić: kocyki, pieluchy tetrowe, kosmetyki itp. Na razie w/w rzeczy to kropla w morzu potrzeb;-) Ile rzeczy kupujecie na rozm. 62, 68? Mój mały ma być długi. Na ostatnim usg lekarz powiedział, że rozm. 56 nie wchodzi w grę więc kupuję od 62.

Ja to nawet nie wiem ile tego mam bo wszystko upycham do szafy na dno.
Wiem , że muszę dokupić na pewno spioszki bo dużo mam samych bodziaków a nóżki gołe .:-)

Dziewczyny, ja nic nie ruszam, nic nie ogladam... Zaczne myslec po 32 tygodniu, a wiec za jakis czas. Teraz mam "biezace" wydatki i zakupy. Na rosnace dzieci... A ciuszki po Loli (za duzo tego nie bylo) wyslalam do bratowej - urodzila we wtorek, wiec za dwa miesiace bedze mogla wiekszosc odebrac malutkich

Ja przegrzebałam rzeczy po małej ale dużo z nich zaszło oliwką i kołnierzyki są żółte. nie wiem czy ja to dopiorę :szok:

Aniknulka moje maleństwo też raczej w roz.56 się nie zmieści :-D polożna powiedziała ze roz.62 najmniej powinnam kupować.

Narazie niewiele tego mam, ale dowiedzialam sie ze kolezanki w pracy szykują mi "baby shower" wiec napewno zasypią mnie roznistymi drobiazgami dla malutkiej. Juz teraz niektore nie mogą sie powstrzymac robiac zakupy dla swoich maluszkow i zawsze mi cos przynoszą. Nazbieralam juz niezla kolekcje skarpeteczek i rękawiczek :-D moj mąż dostał od swoich kolegow w pracy śpioszki z napisem "daddy's little princess" :-D chyba z dużo im mowi o swoijej corci:-D

ja też jeszcze "w lesie" z przygotowaniami :-) - ale to dlatego,że czekam aż się przeprowadzimy i wtedy bedę juz szykować wszystko na miejscu :-)

A ja tak się ostatnio zastanawiam, czy trzeba od razu kupić pościel do łóżeczka :confused: Będzie lato, możliwe, że upalne (chociaż przez ten śnieg padający za oknem cos mi się wierzyć już nie chce:sorry2:). Nie wystarczy prześcieradło i kocyk, ewentualnie cienki śpiworek?

reklama
Do góry