reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Agusia polecam moskitiry w oknach:tak:
My sobie zamontowaliśmy (w niedzielę - hihi bo facet nie miał innego wolnego terminu- teraz ida upały i każdy zakłada)
Super sprawa:tak:okno non stop otwarte a żaden robal nie wleci;-)

Zamontowaliśmy też rolety (nie miałam zasłon) a w kuchni żaluzję -Jestem bardzo zadowolona mimo, że trochę uszczuplał portfel ale warto było

reklama
A ja wybralam sobie m.in. cos takiego na prezent dla Majki-to jest przytulanka,ktora ma w srodku taki aparacik z mikrofonem i glosniczkiem-kiedy dziecko zaczynaplakac to wlacza automatycznie ustawiona melodyjke lub UWAGA dzwieki z wewnatrz macicy!I odgrywa to przez 5 minut.Ten aparacik mozna wyciagnac i przyczepic do lozeczka lub po prostu,zeby dziecko mialo na pozniej juz samego misia.
Te dzwieki z macicy sa oryginalne-tzn.jakis ginekolog z USA to wymyslil i w jakis tajemniczy dla mnie sposob nagral u jakiejs kobiety.

fajna sprawa z tym misiem:tak: muszę M pokazać i może jako pierwszą przytulankę zakupimy dla małego.
o karuzelce też myślę ale czekam na maleństwo:tak:

My też musimy zakładać moskitiery, bo w pokoju maluszka jest okno balkonowe, w którym otwierają się tylko drzwi - samo okno to tzw. witryna. Otwarcie lub uchylenie drzwi balkonowych będzie więc jedynym sposobem wpuszczenia świeżego powietrza i zabezpieczenie przed owadami było konieczne, tym bardziej, że akurat na tym balkonie mam kwiaty i robactwa nie brakuje. Teraz są bardzo fajne patenty, zamontują nam na zewnątrz leciutkie otwierane drzwi z siatki, żeby nie było problemu z wychodzeniem na balkon :tak: Faktycznie, trochę to kosztuje, ale nie mamy wyjścia. Myślę też o założeniu takiej samej moskitiery piętro niżej, przy wyjściu na taras, bo tam latem jest podobny problem. No i na pewno przy okazji założymy sobie moskitierę w sypialni, bo przez kilka najbliższych miesięcy tam będzie spał maluszek, ale to już taką zwykłą, na stałe przytwierdzoną do ramy okna.

Aniknulka-no wlasnie szukalam czegos takiego na polskich stronkach,ale nie widzialam.A wsrod tych dzwiekow z macicy oczywiscie na pierwszym miejscu jest bicie serca mamy:-)

:tak:Ja wczoraj także oglądałam te moskitiery na łozeczko ale sie nie zdecyduje bo z M postanowilsmy na okna załozyc. Zakładamy na okna tylko uchylne, tak polecają w tych sklepach z oknami.
Co do tej karuzelki to także chce kupic ale dopiero jak dzidzia się urodzi. :rofl2:

reklama
A czy za moskitierę może służyć welon ślubny??:rofl::biggrin2:
Mam taki bardzo duży i myślałam nad tym aby zawieszać go na stelażu od baldachimu.Co o tym myślicie?

Do góry