reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Ja kupiłam już kilka miesięcy temu buciki (pierwsze foto), a ostatnio Ola dostała od babci te drugie :-D Wygląda w nich jak stara maleńka :-D

Załączniki

• DSC02265.jpg
    DSC02265.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC02263.jpg
    DSC02263.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 30
Fajowe te buciki!!!
My mamy kombinezon z ''butami'' i nie musiałam żadnych kozaków kupowac, a wczesniej mieliśmy taki mini rozmiarek butków sportowych na jesień ;-) ale na wiosnę to będą za małe ;-)

Ja do chodzenia kupuję buciki Bartka i buciki profilaktyczne. Żadnych innych..bo można zrobic dziecku krzywdę. Te profilaktyczne nie są ładne ale się sprawdzają.
Jak przyjdzie pora Oli na chodzenie to pewnie popytam się Ciebie jakie polecasz konkretnie...:-D Tymczasem, te które ma są tylko i wyłącznie po to aby małej było ciepło w nózie jak wychodzimy :tak:

Widzisz Madziu co lekarz to inna rada. Napewno na sam początek nie mozna dziecku nakładać do chodzenia po domu butów najlepiej jak maże chodzić na boso. Na podwórko oczywiście buty(jeśli jest zimno), ale też nie można od razu dla dziecka bez wad zakładać jakiś butów ortopedycznych. But musi być wygodny , stabilny ale nie twardy. Ortopeda mi powiedział te mądrości za każdym razem jak byłam z dziećmi starszymi. Stwierdzi że takie twarde i wysokie byty dla dziecka to jak my byśmy założyli buty narciarskie i w nich chodzili.
Wniosek taki buty na podwórko tak. Nie za twarde ale dobre gatunkowe , usztywniajace piętkę. W domu skarpetki z abesem.
To moja wiedza i porady mojego ortopedy.

Martwię się o tą stópkę Dobrusi (po porodzie miała lekko wywiniętą na zewnątrz), ale pediatra niby stwierdziła, że łądnie się już wyprostowała i nie powinno być z nią problemu, ale teraz jak ją stawiam (tzn. biorę pod paszki i pozwalam jej trochę brykać nogami po podłodze) to często krzywo stawia tą stópkę, jakby chciała na kostce stać :-( no i nie wiem czy już iść do specjalisty, czy jeszcze czekać jak na zacznie stawać tak 'normalnie' :dry: bo odpowiednie butki to na pewno będzie miała, bo jestem zdania lepiej mniej, a lepszej jakości :tak:

Ja do chodzenia kupuję buciki Bartka i buciki profilaktyczne. Żadnych innych..bo można zrobic dziecku krzywdę. Te profilaktyczne nie są ładne ale się sprawdzają.
Magda - jeśli cena nie ma znaczenia to poszukaj Superfitów - są lżejsze niż Bartki;

Ostatnio dla Krzyma (koślawi stopy) kupiliśmy buty w Bacie (Bata), bo Bartków już miałam dość - cena niższa, a jakość równie dobra :tak:(chociaż chodzą słuchy,że Bartki się "zepsuły")

Zamówiłam Britaxa :tak: zobaczymy jak przyślą
Mata mój też na początku nie stawiał pewnie stópek ale dziś stanął sam przy łóżku :tak: na wyprostowanych pewnie tylko go asekurowałam:tak:

reklama
z pozycji leżącej mały podciąga się na moich rękach i staje już na nogi a nie siada :tak: cwaniaczek ale mały pudzianek mi rośnie no i dziś tez tak stanął a ja siedziałam na kanapie i tak już został :szok: też byłam w szoku
a co do butów to 100% się z Toba zgadzam ważne to kupić w dobrym sklepie a nie na targu

Do góry