reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

u nas nie za duzo tego ale mam wrazenie ze moj maly ma cieplote ciala po tatusiu (bez kurtki zima :-D) bo mu zawsze cieplej niz mi ;-)
wiec u nas body, koszulka lub cienki sweterek, spodnie, skarpetki, butki (materialowe), czapka, kurtka, rekawiczek nie cierpi ale chowam raczki pod spiworkiem wozka lub w rekawkach kurtki :-)

reklama
My mamy nianię Philips Avent - taką:

ELEKTRONICZNA NIANIA PHILIPS SCD 499 (515143672) - Aukcje internetowe Allegro,

Kupiliśmy ją jadąc do Niemiec po samochód i korzystaliśmy z niej jak z Walkie-Talkie jadąc dwoma samochodami - no i mogę powiedzieć, że zasięg ma naprawdę niezły, bo gadaliśmy nawet jak nas dzieliły dwa - trzy samochody, więc sprawdza się w różnych sytuacjach ;-) Cena wydaje mi się teraz rozsądniejsza, bo w kwietniu płaciliśmy 300 zł więcej :baffled: Ale to była wtedy jedna z bardzo nielicznych niań opartych na technologii cyfrowej DECT (cokolwiek to znaczy ;-)) i Jacek się uparł. Potrzebowaliśmy też tej funkcji, że nie tylko słyszy się dziecko, ale można też do niego mówić - i z tej funkcji korzystamy do dzisiaj, bo czasem Lenka zaczyna się lekko wybudzać, a ja pogadam do niej chwileczkę przez nianię i Mała zasypia, nie muszę nawet biec na górę.

Ja też mam taką nianię i jestem bardzo bardzo zadowolona.:-)

lorcia
No właśnie wydaje mi się też, że kombinezon Oli za ciepły nie jest... :tak: ale jak temperatura była bliska zeru, rezygnowałam ze spodenek i zamiast sweterka, zakładałam bluzę. ;-)

U nas rajstopki, body dł. rękaw, spodnie, skarpetki x2, sweterek lub dresowa bluza i kombinezon ocieplany polarem ponadto czapa,szalik i rękawiczki a przykrywam go jeszcze kołderką i ochraniaczem na wózek

My tak samo :-), tylko bez rękawiczek, bo kombinezon duży i łapki są schowane. I zamiast kołderki, wełniany kocyk.

My zakłądamy body z długim rękawem, bluza welurowa, spodenki, skarpety, butki materiałowe, kombinezon (polarowy ale nie za gruby) i kocyk. Rączki schowane w kombinezon i pod kocykiem. Mały jest zawsze cieplutki, jak gowyjmuję z wózka i rozbieram po spacerze:tak:.

Ostatnio w biedronce kupiłam Arturo super rajstopki z frotte, bardzo cieplutkie. Polecam. Są bardzo fajne, po praniu nic się z nimi nie stało. Mają fajne wzorki na pupie. Kosztowały ok 6zł za sztukę. Te biedronkowe są podobne do tych z allegro yorker
517272866

Mam nadzieję, że jeszczę będą dostępne w sprzedaży. A i są też body na długi rękaw za 2 sztuki 9zł. Też kupiłam i polecam. :-)

Ja dziś wybieram się do biedronki po pojemniki na pranie i na zabawki Artura. O takie:

s10_b.gif

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
któregoś razu była mowa o bucikach naszych pociech, oto dotychczasowa kolekcja mojej Zuzy (bez kapciuchów i najpierwsiejszych;-) butków)
najzabawniejsze ze ja kupiłam tylko 1 pare, reszta to prezenty.
HPIM2948.jpg

Do góry