reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wózki

Intalial juz nie raz na ten temat pisalismy.Gondola mala bo 76 cm wiec do okolo 4 miesiecy gora dla dziecka wiec lipa,po drugie spacerowka jest jakby z gondoli,bo tu nie ma opuszczania oparcia tylko cale te cos sie przekreca i masz jakby wtedy pozycje do spania i dziecko jak w kolysce.Ja nie polecam.Nie ma co juz wiecej wad wymieniac bo te wystarcza :) Zreszta tez podnozek na buty jest nie praktyczny juz nie chodzi o to ze sie nie podnosi tylko o brudzenie butami..........A w tego typu wozkach jest ten problem czesto zauwazylam.

Wiem wybor wozka nie jest latwy.Ale z doswiadczenia wiem ze w wozek trzeba zainwestowac a nie zaraz zmieniak i kupowac nowy bo pierwszy sie nie sprawdzi.Ja nadal twierdze ze najlepiej kupic sama gondole a pozniej pozadna spacerowke na 2,5 roku uzytkowania.

reklama
Iwonka2006-dziękuję za odpowiedź, teraz napewno nie spojrze więcej na ten wózek :) to moja pierwsza dzidzia i się jeszcze nie orjentowałam jaki wózek trzeba.
A czy tak do 800zł można już coś kupić ? i żeby nie był ciężki, bo na 3 piętrze mieszkam :( Jeżeli jest jakiś dobry niedrogi to prosze, podajcie ich nazwy

Iwonka2006-dziękuję za odpowiedź, teraz napewno nie spojrze więcej na ten wózek :) to moja pierwsza dzidzia i się jeszcze nie orjentowałam jaki wózek trzeba.
A czy tak do 800zł można już coś kupić ? i żeby nie był ciężki, bo na 3 piętrze mieszkam :( Jeżeli jest jakiś dobry niedrogi to prosze, podajcie ich nazwy
A nie masz gdzies kolo siebie komisow z rzeczami dal dzieci? Idz i najpierw tam popatrz bo naprawde zazyczaj gondolki sa uzywane kilka mioesiecy i sa jak nowe a tanio mozna kupic firmowy wozek w komisie a pozniej zainwestowac z 500 zl w spacerowke.:tak:
a ty nie masz windy pewnie?????/

Wiecie co ja teraz tak przelecialam te wszystkie modele wozkow i nie ma takiego co by mial wszystko co by mi odpowiadalo....Zawsze jest cos za cos......Albo ma sie szerokie i sztywne oparcie w spacerowace rozkladane do pozycji lezacej,albo leka parasolka z miekim oparciem nie zdrowa,a te nowoczesne wozki niby ladnie wygladaja ale tez miejsce na nogi w wiekszosci z materialu,wyobrazam sobie juz te bloto z butow,,,,,,i tez rozkladaja sie a raczej sa w funkcji kolyski i nie maja tacek choc jeden taki znalazlam tani i ma juz tacki:tak:Wielofunkcyjne typowe sa ciezkie i zle sie prowadza szczegolnie jak jeszcze dojdzie do tego waga dziecka,w tych nowoczesnych a to gondola mala,albo przerabiana ze spacerowki,z zewnatrz ladnie wyglada ale...zawsze jest jakies ale.

ja sie juz zdecydowalam i napewno kupimy chicco 4 for me:-)jak znajde fotke to wkleje:tak:w przyszlym tygodniu ide go obejzec na zywo:-p

My z Mężem zaczęliśmy dziś oglądać wózki.
Jeszcze nie oglądając doszliśmy do wniosku, że chcielibyśmy wielofunkcyjny, odrazu z fotelikiem do auta..
Tylko jak zobaczyliśmy te ceny, to byliśmy trochę zaskoczeni.:-(
Mi bardzo podobają się wózki GRACO, tak samo łóżeczka turystyczne - wyglądają na dobrze wykonane...
myślałam o: GRACO wózek Vivo Gaia + Logico S + baza nosidło (287834538) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko pewnie się nie zdecydujemy... nie chodzi o to, że mamy za mało pieniążków, ale mój Małżon uważa, że można kupić taniej, no i całą batalię dziś o to stoczyliśmy.:-(​

reklama
A co myslicie o wózku Roan Marita ??
W zasadzie się juz na niego zdecydowałam, ale po przeczytaniu tego wątku zaczynam mieć wątpliwości.
http://http://www.allegro.pl/item279963682_roan_marita_ekspr_wysylka_gratis_kolekcja_2007_.html

niestety nie otwiera mi sie twoj link i jeszcze jedno.Pisalam ci na innym watku ze kod suwaczka musisz wkleic w podpisie.Czyli wejdz w Ustawienia,potem Edytuj podpis i tam wklej ten kod suwaczka i zatwierdz.Nie bedziesz wtedy musiala za kazdym razem go wstawiac:tak::-)

ja sie juz zdecydowalam i napewno kupimy chicco 4 for me:-)jak znajde fotke to wkleje:tak:w przyszlym tygodniu ide go obejzec na zywo:-p
czekamy na fotke:-)

Ja dzisiaj oglądnełam dosyć dokładnie ten wózeczek i jestem bardzo zadowolona, teraz tylko wybór czy 3 kołowy czy w wersji 4 kołowej.
Wózek Volant3/4 Firmy Implast Zapraszamy Okazja! (290954926) - Aukcje internetowe Allegro
Jesli moge doradzioc to wybrala bym jakis ciemniejszy kolorek,a ze dziewczynka to pozostaje czerwony i nie bedziesz musiala przyczepiac czerwonej kokradki do corci zeby ci jej nikt nie zauroczyl;-):-p.Zreszta mieszkasz chyba w domu z ogrodkiem tak ? To wozek czesto b edzie na zewnatrz pewnie a taki ciemniejszy jest praktyczniejszy,uwirz mi:-)

Do góry