reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki

reklama
kleo czytałam raczej pozytywne opinie o tych wózkach, z tym że podobno mają dość wysoko spacerówkę, jedni uważają, że to wada inni że zaleta

A co powiecie o tym? Glownie dla mamusiek ktore beda duzo po wertepach podrozowac i sa tradycjonalistkami :-D Sklep BOBAS z wózkami dziecięcymi. :: Roan Marita - wielofunkcyjny wózek kolekcja 2008 decor collection Mnie przekonuje bardzo to, ze spotkalam sie z wieloma pozytywnymi opiniami na temat przestrzeni i wygody dla maluszka...

Ja mam ten wózek, wygoda maluszka-pewna, bo zarówno gondola jak i spacerówka duża, gondola to wręcz mega :-) W razie pytań służę moimi doświadczeniami :tak:

Zresztą kiedyś tu już o tym wózku pisałam, zacytuję swoje posty :-)

"
To ja też się wtrącę jako mama "doświadczona". Nie polecam żadnej marki, bo każdy ma inne okoliczności. Ja miałam Roana Maritę i pod pewnymi względami jestem baaardzo zadowolona, pod pewnymi nie. Ale np. teraz już troszkę to inaczej by wyglądało, nowe mieszkanie itd. Jeśli któraś z Was będzie miała szczegółowe pytaniea chętnie odpowiem :tak:
Ale wg mnie ważne-wygodne jest:
- pompowane koła - jadą po WSZYSTKIM: gładki asfalt, kamienie, trawa, las, plaża, błoto, a niektóre krawężniki są dla nich niezauważalne
- duża gondola - to dziecku ma być wygodnie
- wózek trzyfunkcyjny: gondola, spacerówka, fotelik wpinany na stelaż - szczególnie to ostatnie: bomba, kiedy potrzebujemy coś załatwić autkiem i musimy często i szybko się rozkładać i składać z wózkiem jak i na wypady gdzie jest mało miejsca.
- pojemna, fajna zdejmowana torba - tego mi brakowało w Roanie.
Wielkość i waga to już wg mnie kwestie indywidualne - ktoś ma większy, ktoś mniejszy samochód, ktoś ma windę ktoś nie, ale myślę, że jednak priorytetem jest wygoda dziecka."

"Ja mam Roana Maritę po Filipie, choć już nieźle wytyrana ;-), teraz obejrzałam Rocco - widzę, że ulepszyli parę szczegółów. Na pewno dziecko będzie miało w nim dużo miejsca! I będzie Ci jeździł po każdej nawierzchni "
"
Aaa i co mi się jeszcze podoba w gondoli Roana Marity to jest podnoszone dno, tzn. jak już dzidziuś jest bardziej ciekawy świata można go trochę "podnieść" i pokazać więcej otoczenia"
"
Ja mam pompowane i naprawdę bardzo sobie chwalę, ale najważniejsze, że polepszają moim zdaniem amortyzację wózka przy pokonywaniu nierówności."

Annie i Iwon nie wiem czy z ich wytrzymałością jest coś nie tak bo ja widziałam taki wózeczek po 1,5roku użytkowania w terenie i po wypraniu i umyciu wygląda jak nóweczka i chyba go odkupię od kumpeli. Tym bardziej, że w mojej radosnej rodzinie dzieciaczki szybciutko stają na nóżkach (ja i moja siora mając jakieś 10-11 mies.) i już później nie w głowie im jest wskakiwanie do wózka:-)
Więc mając to na uwadze obawiam się, że kupienie czegoś drogiego i nowego nie ma większego sensu...
Życzę udanych wyborów:happy:
Pozwolę sobie niezgodzić się Gabiaz ;-) Jasne, że jak dziecko zaczyna chodzić to już troszkę mniej jeździ w wózku, ale np. ja wózek zabierałam na każdy dłuższy niż "naokoło bloku" spacer z Filipem do momentu aż miał około 2,5 roku - potem, jakoś tak samo przeszło, chyba wyjazd na wakacje były takim momentem przełomowym ;-)

Kleo nie za ciężki ten wózek??!!! :no::no:

Waga stelaża: 13 kg
Waga siedziska spacerówki: 6kg
Waga gondoli: 7 kg

Też mi się wydaje trochę ciężki, ale w sumie nie porównywałam go z innymi pod względem wagi. Mama mi podsunęła link do niego i z wyglądu mi się podoba, wydaje się być solidny.

Wiecie co? Mam juz kupiony wozek a i tak namietnie czytam ten watek :tak: i sie ciesze, ze ten wybor mam juz z glowy :-D Za duzy wybor nie pomaga.:baffled:

Kleo dla mnie tez ten wózek jakby trochę za ciężki, są głebokie wózki ciut lżejsze - chociażby Roan Marita - z tego co pamietam jest lżejszy. Ja oglądałam Maritę i sie nad nią zastanawiam.....
No i cena tez nie jest w nim taka ciężka jak w tym co podałaś:szok::-p

reklama
Do góry