A ja od wczoraj mam Emaljungę na podwoziu classic. Do tego zakupiłam fotelik maxi cosi cabrio. Wózek nie należy do najlżejszych dlatego nie nadaje się do dźwigania. Ja mieszkam w domku więc nie będę miała tego problemu. Gondolka w wózku jest obszerna, znajuduje się specjalna osłona na główkę. Można unieść dno, żeby główka była wyżej. W dnie gondolki są otwory wentylacyjne, które można zamknąć. Gondolka bardzo łatwo montuje się na stelażu, można ją zdjąć razem z dzidzkiem w środku. Po zdjeciu ma funkcje kołyski. W budce od strony główki jest wentylacja. Budka ma wbudowaną moskitierę. Budka składa się cichutko co ważne jak się nie chce obudzic śpiącego dziecka. Spacerówka jest obszerna, z wmontowani pasami. Sam podnóżek można zdjąć i wyprać. Do wózka jest osłona przeciwdeszczowa z odblaskami, torba, spiworek do spacerówki. Wózek ma obszerny koszyk na zakupy. Ma duże pompowane koła z łożyskami. Łatwo się składa. W wypadku małego bagażnika można bardzołatwo zdjąć koła. Rączka ma regulowaną wysokość. Spacerówkę można zamontować przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Nie wiem czy wszystko opisałam. Ten wózek podobno jest nie do zdarcia. Ja za swój zapłaciłam 2350. Na forum gazety jest cały wątek poświecony tym wózkom.