aaaa.... blerka!!! własnie rozmawiałam z koleżanką, ktora w temacie chust jest troche obeznana (swoich ma 8 sztuk a ma bliską koleżankę, która ma ich ponad 90!!! i się wymieniają żeby zobaczyć jak się w czym nosi) i pytałam co by mi doradziła, bo chce nową kupić, bo ta so mam to mi się w ramiona wrzyna i już wiem!! juz wysłałam pieniądze do Polski i kupuję. LennyLamb - mieszanka bawełny z bambusem. Tutaj LENNYLAMB chusta do noszenia BAMBUSOWA / TKANA L (5008242466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest aukcja ale ze strony producenta też są te same kolory i w podobnej cenie, (choc na allegro chyba ciutke tańsze no i darmowa wysyłka) więc nawet sie nie zastanawiam, tylko czekam na kase, przewalutowuję i kupuję! 
reklama
lilija
Fanka BB :)
Dziewczyny a czy te chusty kupuje sie z uwaga na rozmiar? Mają jakieś rozmiary? Czy te chusty uzywacie zamiast wózka, czy naprzemiennie?
Jakie wg was wózki sa najlepsze? Co każdy wózek powinien mieć - nie znam sie na tym totalnie, pomóżcie, bo chciałabym już sie rozgladać. Czytam na www ale nie do konca wiem która firma mi dobrze radzi a która chce tylko sprzedac swoj towar
Jakie wg was wózki sa najlepsze? Co każdy wózek powinien mieć - nie znam sie na tym totalnie, pomóżcie, bo chciałabym już sie rozgladać. Czytam na www ale nie do konca wiem która firma mi dobrze radzi a która chce tylko sprzedac swoj towar
Ostatnia edycja:
Nie, rozmiar wybierasz pod siebie. Rosnące dziecko niewiele zmienia, za to rozmiar mamusi już tak. Jak mama filigranowa w rozmiarze 34 to musi wziąć XS-S jak mama o troszkę grubszych kościach to już M-L ja mam L a rozmiar noszę ostatnio 40-42-44 i myślę, że L jest za duża i M by pasowała. Tyle, że nadmiar materiału jeszcze jakoś tam schowasz, a jak bedziesz mieć za mało to nie wyczarujesz.
S - 4,2m
M - 4,6m
L - 5,2m - to są standardowe rozmiary - niewiele się róznią w innych firmach aczkolwiek zawsze lepiej sprawdzić.
S - 4,2m
M - 4,6m
L - 5,2m - to są standardowe rozmiary - niewiele się róznią w innych firmach aczkolwiek zawsze lepiej sprawdzić.
Jeszcze co do wózków (bo widzę, ze edytowałaś post) widzisz... są dzieciaki które gondoli nie tolerują (np. mój Tosiek) i już lepiej czuł się w foteliku samochodowym (na szybkie zakupy ok, ale na dłuższe spacery odpada, bo to niezdrowe dla dziecka). Mój pierwszy zakup to był wózek 3 w 1, czyli gondola, spacerówka i fotelik wpinany do wózka. Teraz kupiłabym zupełnie inaczej. Nie kupiłabym w ogóle gondoli, tylko spacerówkę z możliwością wpięcia fotelika (taki teraz mamy). Wszystko też zależy od tego po jakim terenie planujesz się przemieszczać. Na miejskie warunki wiekszość wózków spełnia oczekiwania, aczkolwiek, naszym wózeczkiem jak jechaliśmy przez rynek wysypany kostką brukową z mega szparami - rozklekotały nam sie kółka. na takie warunki oraz terenowe, jakas jazda po lesie itp najlepsze będą koła pompowane i duże. Innym waznym aspektem jest waga wózka (jak będziesz musiała wnosić na 4 piętro szukasz takiego który będzie Ci łatwo znieść. Jeśli dużo jeździsz samochotem musi to być tez taki wózek, który mało miejsca zajmuje (niektóre wózki z wpinaną spacerówką (wszystkie te 2, 3, 5 w 1) nie maja możliwości słożenia stelaża i spacerówki jako jedną całość, w niektórych modelach trzeba wypiąć spacerówkę i złożyc ją osobno i osobno stelaż) itd. Musisz sobie najpierw wyznaczyć co ma mieć taki wózek, czego od niego oczekujesz, a potem możemy spróbowac coś doradzić. :-)
lilija
Fanka BB :)
Chustę kupie, ale nie będę jej używać non stop, dlatego potrzebuję wózka. Chcę w nim wozić dziecko całkiem malutkie więc potrzebuję gondoli, dobrze by było też aby była to spacerówka i odpinany osobno fotelik. Wózem musi być z dużymi pompowanymi kołami, bo mieszkam pod lasem i przede wszytskim sa tam polne i leśne drogi Oczywiście nie chciałabym bardzo ciężkiego wózka mimo,że nie muszę go wnosic na piętra, ale chociażby pakowanie do auta- żeby jaknajwięcej sie skladał. Hamulce na koła, regulowana raczka,oparcie regulowane od pozycji prostej do leżącej, regulowany podnóżek. Czy taki istnieje? hahahahaha
I jakie koła pompowane najlepsze z felgami plastikowymi czy szprychami?
I jakie koła pompowane najlepsze z felgami plastikowymi czy szprychami?
gnidka - a chusta lepiej tkana czy elastyczna?
Lilija - ja kupiłam mutsy 3 w 1, chciałam koniecznie terenowy - bo ja ze wsi jestem
, ze skrętną osią, no i żeby szybko się składał i nie ważył 100 kilo. Wózek mam już w domu i jestem zachwycona 
Lilija - ja kupiłam mutsy 3 w 1, chciałam koniecznie terenowy - bo ja ze wsi jestem
reklama
blerka - tkaną. Elastyczna jest tylko dla maluszków, potem i tak musiałabyś tkaną kupić.
lilija - czy szprychy czy co innego to chyba nie ma znaczenia w komforcie, bardziej może wpływac na cenę. Większość z tych cech wózki 3 w 1 mają, troche teraz sidzę nad wózkami, bo szukam spacerówki parasolki na loty do Polski dla młodego więc jak coś ujrzę ciekawego przy okazji to podrzucę, ale ten co blerka opisuje jest dość popularny i dobry
lilija - czy szprychy czy co innego to chyba nie ma znaczenia w komforcie, bardziej może wpływac na cenę. Większość z tych cech wózki 3 w 1 mają, troche teraz sidzę nad wózkami, bo szukam spacerówki parasolki na loty do Polski dla młodego więc jak coś ujrzę ciekawego przy okazji to podrzucę, ale ten co blerka opisuje jest dość popularny i dobry
Podziel się: