reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Moja ma mega wielki śliniak a i tak pcha go do buzi! Koleżanka mi poleca taki fartuszek co na rączki się zakłada, musze taki sprawic małej to sie nie bedzie brudzić!
Rondzia dzieki ;-)zobaczymy co jutro wyjdzie, oby dobrze było.

reklama
Dziewczyny a czy wasze maluszki jedzą juz warzywka/owoce jako konkretny posiłek (tj. zamiast piersi/buteleczki)?
Czy po tym posiłku zapijają mleczkiem? Czy zapijają wodą lub soczkiem?

Tak się zastanawiam że jak wróce do pracy to:
dla 6 m-cznego brzdąca:

1) rano pierś (mleko)
2) póżniej zupka
3) póżniej kaszka na moim mleczku (mleko + kaszka)
4) pierś popołudniu (mleko)
5) pierś wieczorem (mleko)
6) ewentualnie w razie potrzeby piers w nocy- i tak wychodzi 6 posiłków

a kiedy deserek (jabłka itp), coś mi nie wychodzi z tego jadłospisu.

Nieeee sliniak to porażka!!!!!!Ja opatulam młodą pod szyjką pieluchą tetrową a reszte zawijam we flanelową i obowiązkowo pielucha na leżaczek!!!!!!I wszystko upaćkane!!!!!!:-D:-D:-D

Małpko kupiłam dzisiaj banana w słoiczku ale nie zauważyłam że tam pisze po 6-stym miesiącu więc sobie na razie poleży i poczeka.
Ja kupiłam brzoskwinke:-) jutro jej zapodam pare łyżeczek:-D,..........a ta frutapurka jabłkowo-bananowa to od 5 miesiaca czyli po 4;-);-);-)jak w sam raz:-D:-D:-D:-D

kuleczko, a może (1) rano pierś, potem w czasie kiedy Lenką będzie się babcia zajmować to jakieś (2) warzywko/owoc/sok, (3) zupka, potem przychodzisz Ty z pracy więc (4) pierś, no i po kąpieli (5) kaszka na Twoim mleku i ewentualnie (6) pierś.
no nie wiem, no bo tak, dasz małej pierś przed wyjściem do pracy i co potem już zupka? może za wcześnie... wtedy wyszłoby, że podczas Twojej nieobecności mała dostałaby dwa posiłki bezmleczne, ewentualnie gdyby nie wytrzymała to dać jej trochę Twojego mleka odciągniętego, ale może wytrzyma - w jakich godzinach nie będzie Cię?

my dzisiaj pierwszy raz po marchewce, teraz już codziennie daję albo jabuszko albo sok z jabłka. marchewkę zrobiłam sama i wcinał bez problemów, aż szkoda mi było że nie mogę mu dać więcej bo dzisiaj tylko parę łyżeczek dostał. jutro już dam troszkę więcej. ile mniej więcej robicie tej marcheweczki, jedną całą? bo chodzi mi o to żeby misiek był przez jakiś czas najedzony, muszę wyeliminować z jego diety przynajmniej jedną butlę - zalecenie pediatry

mamjakty ja pracuję od 7.30 do 15.30, zakładam godzinę wczesniej wychodze to do 14.30 - czyli podczas mojej nieobecności Lena musi zjeść dwa posiłki i coś pić. Dlatego myślałam o bezmlecznym (warzywo/owoc lub zupa gesta z warzyw) i kaszce na moim mleku.
Kurczę, to wcale nie jest takie łatwe :-(

no wcale nie jest to łatwe, ja też się zastanawiam jak to wszystko pogodzić żeby dobrze było :-(
a może jak Ty będziesz rano karmić ok 6 30, to potem między 9 a 10 dostałaby jakiś owoc/warzywo i dalej między 12 a 13 kaszkę i potem przychodzisz Ty i dałabyś zupkę no i potem mleko :confused: no i na noc to wydaje mi się, że kaszka też byłaby fajna, albo kleik jakiś, najlepiej coś bezsmakowego :confused:
trudne to wszystko :baffled:
może pediatry się spytaj, może doradzi coś :confused:

Moja siostra cioteczna jest pielęgniarką pracowała w szpitalu dziecięcym Kiedyś ją o to pytałm Powiedziała mi że najlepiej ustawić posiłki dziecku tak jak dorosłemu I śniadani II śniadanie obiad podwieczorek i kolacja w tym początkowo II śniadanie i podwieczorek są bezmleczne i możesz wtedy podać owoce warzywa zupkę Potem zamienia się stopniowo inne posiłki na bezmleczne zaczynając od obiadu

reklama
Do góry