reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Dziś na szczepieniu lekarka powiedziała, żeby już wprowadzać małej jabłuszko łyżeczką lub soczek jabłkowy. Zdziwiło mnie to, bo mała ma 3,5 miesiąca dopiero i lekarka wie, że córka jest tylko na piersi...
Ja na pewno wstrzymam się przynajmniej dwa tygodnie jeszcze z rozszeżaniem diety. A po skończonym 4 miesiącu pomyślę co dalej...

No i na pewno nie będę się spieszyć z wprowadzaniem glutenu do diety. Bardziej mnie przekonuje ten "stary" schemat żywienia.

ja dzisiaj dostałam paczuszkę z bobowity i tam jest słoiczek marchewkowa z ryżem, czytałam skład to tam są jeszcze zmieniaczki, sok winogronowy, chyba jakiś olej, więc się wstrzymam. tak na pierwszy raz to za dużo składników. a tak poza tym to mąż kupuje dzisiaj blender i będę robić sama. jutro zaczynamy marchewkę, słoiczki będę miałą pod ręką jak nie będę miała czasu na zrobienie, albo na jakieś wyjazdy

Leika - no właśnie, czemu już zasugerowała, żeby wprowadzić jabłko :confused: z tego, co kojarzę, to Twoja córeczka bardzo dobrze przybiera na wadze :tak:
my też dziś po szczepieniu, ale nam nic nie mówiła lekarka o wprowadzeniu nowych produktów - młoda przybiera aż za dobrze na wadze, nie ma problemów brzuszkowych więc póki co słoiczki które dostaliśmy poczekają :tak:

kurcze mam nadzieję że u nas to się sprawdzi, ale masz rację, jednak ta marchewka teraz nie jest dobra bo nawet mi tak średnio smakuje, misiu jeszcze nie dostawał marchewki ze słoiczka to na razie różnicy nie bedzie czuł, a jak nie to faktycznie poczekam na młodą marcheweczke :d

Lekarka nie tłumaczyła się, a ja nie pytałam. Była spora kolejka dzieci na szczepienie i wszystko szło bardzo szybko.

Po prostu zrobię po swojemu ;-)

Moja fajnie je łyżeczką..wczoraj kolejny kleik wcieła już szybciutko!:tak:
Nie wiem kiedy jabłuszko wprowadze bo mala od dzisiaj na antybiotyku - bakterie w moczu:-:)-(

Moja fajnie je łyżeczką..wczoraj kolejny kleik wcieła już szybciutko!:tak:
Nie wiem kiedy jabłuszko wprowadze bo mala od dzisiaj na antybiotyku - bakterie w moczu:-:)-(

Kasia czemu robiilas malej badania? Widzialas po niej ze cos jest nie tak? Ja we wtorek ponawialam posiew moczu bo tez wyszly bakterie i lekarka chciala dac antybiotyk. Nie zgodzilam sie bo zgubili wynik i podawali go przez telefon a ja po nim nie widze zeby cos sie z nim dzialo...

reklama
Zrobiłam przy okazji badania krwi bo mała miała słabe wyniki i brała żelazo przez 2 tyg. i teraz właśnie było kontrolne badanie! Z krwią już okey a w moczu wyszły bakterie.. Dzisiaj ponownie pobrałam mocz i zawiozłam do innego laboratorium na bad. ogólne i posiew! Jutro wyniki ogólnego a w środe posiewu!
Nie podaje antybiotyku bo troche poczytałam i stwierdziłam, że może to być spowodowane pobieraniem woreczkiem... poczekam na jutrzejsze wyniki ...
Tylko że mała ma temp. 37.2 :-:)-(

Do góry