reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Małpko a co Ty tak z dnia na dzień coś nowego dajesz? Pomijając fakt że nie doczekałaś 4 miesięcy :-) Odczekaj z marchewką 3 dni zanim jabłko dasz. Większości to nie szkodzi ale jak Twoja Blania będzie na coś uczulona albo będzie miała srake to będziesz miała pewność po czym ją dostała :happy2:
e tam................. za bardzo nam sie spodobało żeby czekac na skutki uboczne zreszta żadnych nie planujemy:-p:-p:-p:-p:-pnakupiłam wczoraj kupe słoików i bedziemy zażerały co popadnie:-p:-p:-p:-p:-p

reklama
Ja daje 100ml mleka i 3,5 łyżki kleiku i mieszam..jest to gęste po ok. minucie! Połowa porcji co jest na opakowaniu. Kleik z Nestle.:-) butlą nie chce bo za gęste;-)
Mała wcieła wczoraj znowu i już lepiej jej szło z łyżeczką:tak:
Kupiłam młodą marchew i jabłka z Hippa. Zupkę z gerbera. Poczekam jeszcze z tydzien i zaczynamy wcinać;-) Jakie jeszcze słoiczki kupujecie bo tego tyle jest że ciężko wybrać...;-)

my wczoraj zjedliśmy 3 łyżeczki marchewki z gerbera, smaczna jest i słodka i fakt trudno wybrać, które słoiczki dla naszych maleństwa najlepsze..

Dziewczyny mam pytanie do tych, które podają słoiczki Hippa.

Wysłałam mojego męża na zakupy no i kupił wszystko co trzeba tzn marchewkę, marchewkę z ziemniakami i " Przysmak na dobranoc - kaszka mleczna z biszkoptami". Niby jest od 4 miesiąca, ale zawiera gluten. Podać czy nie? :nerd: Ja szczerze mówiąc się trochę boję, co prawda Julka dostawała już różne pyszności, nie tylko marchewkę czy jabłuszko, ale nie mam pojęcia jak na to zareaguje. Któraś z Was próbowała?

czytałam, że gluten powinno się zacząć podawać między 5 a 7 miesiącem, najbezpieczniej zacząć od kaszki manny - pół łyżeczki dziennie.

byłam wczoraj z malym na szczepieniu i okazało się że tto nie wysypka tylko potówki więc mam podawać dalej normalnie jabuszko i jak najwięcej już wprowadzać stałego jedzenia, żeby przynajmniej 2 butli się pozbyć z jego jadłospisu bo za dużo przybiera

Własnie ja tez kupiłam ten przysmak na dobranoc ale waniliowy i tam jest gluten wiec stwierdziłam ze poczekam na 5-6 miesiac z tym słoikiem;-)ale wygląda rewelacyjnie ta kaszka;-)

I jest przepyszna, mniam. Ale wg mnie ten wiek na sloiczku jest kretynski, u mnie Janek dostawal to po 8 m-cu, albo i pozniej. U nas dzis ok, tylko musze T. zapytac jak wygladala poranna kupa. Dzisiaj 1 lyzeczka plaska marchewki. Jutro beda 2 jak bedzie ok. Potem kleik kukurydziany wprowadzam, potem ziemniaczka, dynie.

reklama
A u nas kleik odpada tak jak myślałam Jedna miarka na 150m mleka tak zagęściła kupę że musiałam kluskowi pomóc bo po godzinie stękania ryk był straszny:-( Jabłko zaliczone pozytywnie, wprowadzamy marchewkę:-)

Do góry