reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

W życiu bym nie wpadła na tki pomysł karmienia dzidziaka z rozszczepem. Mnie uczyli, że tylko specjalistyczne smoki wchodzą w grę :-p. No, ale wiadomo, że matka dziecka potrzebujacego specjalnej opieki jest najzaradniejsza osobą :tak:. A ile ma Twój maluszek? Też styczniowy, czy moze już troszke stasza dzidzia?

Własnie słyszałam, że nutramigen jest taki super, ale jak innego dziecko nie pije to założę się, że jest przepyszny :-p.

No własnie, nia mam paczki od nestle i nutrici, chyba musze sie ponownie zarejestrowac, bo danie namiarów paczkowych to zamało.

U nas z racji choroby nic nie wprowadzam i nie wiem kiedy wprowadze, bo po lekach kupa mega sluzowa, a osłonowe leki sa błe.

reklama
Kuba ma trzy miesiące urodził się 27.01
Smoczków na rozszczep też mam sle one są do d.... Zrobione z takiego śmięrdzącego kałczuku że mały do buzi nie chciał wziąć. A u niego nie jest jeszcze aż tak źle bo rozszczep jest "płytki" nie ma połączenia jamy nosowej z ustną. Mały załapał w końcu na zwykłym smoczku do balonika campola ale z meggga dziurą:-)

My też juz się łyżeczkujemy. Zaczeliśmy od jabłka i czekam czy nie wyskoczy jakieś uczulenie :-)Zaczeliśmy wcześniej bo mały po operacji nie będzie mógł jakiś czas ssać smoka Ja się zastanawiam jak ja mleko podam 5,5 miesięcznemu maluchowi z łyżeczki :eek::-(

Ja wiem że się da tylko mój synek to ssak okropny musi coś w buzi dyndać inaczej nie uśnie a i przy jedzeniu też ma potrzebę ssania Próbowałam go kiedyś karmić strzykawką ale też chciał ją ssać i strasznie się denerwował. To dlatego się martwię że będzie wojna :-(

Jak już wypróbujesz to napisz czy się udało. Zestaw Habermana mi sie nie sprawdził a miał być taki świetny i rozwiązać wszystkie problemy:no: (za tę cenę powinien:wściekła/y:) a nie chcę kolejnej butelki kupować bo mam całą szawkę.:eek:

o, kuleczko daj znać jak się sprawdzi ten kubeczek - ja mojej tez nie chce męczyć butelką ze smoczkiem - w sumie i tak musiałabym poświęcić sporo czasu żeby nauczyć ja pić z butelki, więc czemu tego czasu nie poświęcić na picie z kubeczka :tak:

My od 3 dni podajemy na wieczór kaszkę ryżową z malinami - Młody zjada łyżeczką ok. 100ml :szok::-D:rofl2::laugh2: (robię na 90ml wody i 3 miarki nutramigenu, żeby go jakoś zjadł, bo mu nie smakuje :eek::angry::baffled:, a kaszce jest inny smak i jakoś toleruje). Na to dostaje kilka łyżeczek jakiegoś deserku i zjada wszystko.

Z hippa dostałam wczoraj paczkę, z bobovity też coś było. Fajne są te paczuszki :tak::-D.

pysia Mateuszek nie ma problemów z kupami po mieszance nutramigen+kaszka. Bo mój odkąd je to świństwo stęka okropnie przy robieniu kupy. Trochę się boję eksperymentów z kaszami i kleikami żeby go zupełnie nie zatkało:eek::laugh2:

reklama
Do góry