reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

a karmisz piersią ,bo mamy dzieci w podobnym wieku ,ale ja narazie karmię tylko piersią,raz dałam jabłko i kupka sie pojawiła od razu ,a miała córcia z tym troszkę problemów
nieee :no: karmie modyfikowanym!! U nas też różnie z kupką bywało ale teraz jest super!! Wszystko się unormowało, kupolungi super tylko kolorki się zmieniają w zależnosci co schrupie!!:tak:

reklama
Moja młoda wcieła puree misiowy ogródek z brokułami i ona to uwielbia:-):-)
Pierwszy raz moje dziecko jadło naprawde ze smakiem!! Wcieła kaszke szybciutko i ładnie jadła łyżeczką!! i była taka spokojniutka:tak::tak:więc polecam!!

Jejku jak Wam tych obżartuszków zazdroszczę..Mój Jacuś to typowy niejadek, zjada 6 razy na dobę okołó120ml. mleka(choć ostatnio to i tak szczyt marzeń, żeby choć tyle zjadł) no i jakiś obiadek około 120ml.Z mlekiem są straszne szopki, bo mu cały czas ten Bebilon Pepti nie smakuje...:-:)-(Kaszka na Bebilonie Pepti też nie chce przejść, cyba zwearjuję, a przy skazie białkowej nie mam raczej wyboru..A słuchajcie, czy, któras stosowała ten Bebilon HA? CZy on jest lepszy w smaku niz Pepti?Może zaczęli byśmy mieszać i jakby nic nie bylo to by sie przeszłó na HA...

A słuchajcie, czy, któras stosowała ten Bebilon HA? CZy on jest lepszy w smaku niz Pepti?Może zaczęli byśmy mieszać i jakby nic nie bylo to by sie przeszłó na HA...

asiaN Bebilon HA to mleko modyfikowane o specjalnym składzie dla dzieci z ewentualnym obciążeniem rodzinnym na alergię czyli daje się je dzieciom u których może wystapić alergia bo np.jedno z rodziców jest alergikiem Jeżeli mały ma stwierdzoną skazę białkową to niestety nie powinniście podawać HA Jak długo jesteście na Pepti? Dzieci dosyć szybko przyzwyczajają sie do smaków nawet tych nienajlepszych Możecie porozmawiać z alergologiem to może przepisze wam Bebilon Sojowy ale on może dawać odczyn alergiczny Nutramigenu nie polecam jest jeszcze gorszy niż Pepti i w tym wieku już nie przestawisz Jacusia Mój też tak ma w tym wieku poeinien zjadać już 230 ml nutry a jak zje 140 ml to święto :no: Ale na zagłodzonego czy chorego to on nie wygląda Dla mnie jest w sam raz chłopak :laugh2:

Nutramigen już za nami Mały wymiotował tak go nie cierpiał, a Bebilon Pepti wszedł do naszego żywienia po1 miesiącu życia..więc raczej już go nie polubi. Natomiast ja jestem przeciwna wprowadzaniu takim Maluszkom soi, więc musimy się męczyć..Tylko, że skaza się cofa po pewnym czasie...lekarka powiedziała, że możemy dosypywać np. jedną ł←żeczkę bebiko i patrzeć, czy coś się zmienia, więć chyba tym bardziej HA można by było...

Noo a dzisiaj jadłysmy kleik ryżowy i dodalam do niego 4 łyżeczki przecieru ze słoiczka - jabłka z Hippa i również smakowało!!
Ona chyba wcześniej przez ten antybiotyk była takim niejadkiem! Ale dalej jest chudziudka:tak:

BlackWizarda z jakiej to jest firmy z tą jagodą? Bo wczoraj byłam w realu i nie było nic takiego:-(

Reni_Ferekfeee..;-);-) ja to brokuł nawet wąchać nie mogę a co dopiero jeść;-);-)

reklama
A właśnie dziewczyny, czy spieracie te plamy, szczególnie po zupkach (marchewce)? Niby mam śliniak i chusteczki wokół, ale czasami mnie kopnie w rękę bo ja jestem oblana i ona - łyżeczkę trudno utrzymać.

Do góry