reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

o Matko Polko !!!

ale luzik ;-)

i normalnie śpi całą noc ???
kładziesz do wyrka i budzi się rano ???
a w dzień ile śpi ???
:-):-):-D:-D:-D taaaaa luzik:-p:-p:-p
w dzień nie śpi, ewentualnie podrzemie pare minut z rana albo po obiedzie lub na spacerze ale tylko troszkę! A budzi się tak w zależności od dnia koło 5-6, zasypia też różnie, bywa że nawet o 18 ale zwykle około 8 ew.9:-):happy2:

reklama
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze tych nocek. Ja od porodu jeszcze nie przespalam jednym ciągiem dluzej, niz 4 godziny. Najczesciej są to 2-3 godziny, a czasem nawet po godzinie. Teraz mamy trzecią( i ostatnią) 30minutowa drzemke w ciagu dnia.

u mnie są drzemki 2 razy dziennie po 2 godziny, tak jak pisałam na wątku karmienia piersią po powrocie do pracy wygląda to tak:

6.00 – karmienie piersią
6.00 – 8.30 – SEN
9.00 – babcia podaje moje mleko łyżeczką (wczoraj 50 ml , dziś tylko 30 ml)
9.30 – jabłuszko skropane lub ze słoika
10.30 – przyjeżdzam z pracy – karmienie piersią
11.30 – 13.30 – SEN
14.00 – Zupa gotowana
14.30 – soczek jabłkowy + woda przegotowana
15.00 – przyjeżdzam z pracy karmie piersią
17.00 – 19.00 – SEN
19.00 – karmienie piersią
21.00 – karmienie piersią
21.30 – 2.00 – SEN
2.00 – karmienie piersią
2.30 – 6.00 SEN

Celinka83 u mnie co prawda noce przespane, ale w ciągu dnia mam tak samo jak Ty. Trzy półgodzinne drzemki (czasem jedna z trzech trwa godzinę) i muszę przyznać, że mało czasu mam dla siebie i dla domu... :baffled:

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze tych nocek. Ja od porodu jeszcze nie przespalam jednym ciągiem dluzej, niz 4 godziny. Najczesciej są to 2-3 godziny, a czasem nawet po godzinie. Teraz mamy trzecią( i ostatnią) 30minutowa drzemke w ciagu dnia.

ehh skąd ja to znam Celinko. u nas co prawda przedtem w dzien Filip ładnie spał,a teraz to sie zmieniło....na spacerkach ładnie spi ale u nas ciagle pada wiec non stop w domku jestesmy.

CELINKA u nas identycznie, tez od 6.01 nie spalam ciagiem dluzej niz 3-4h! syn robi sobie 3* 30 minut drzemki w ciagu dnia, a w nocy co 2h pobudka na cyca! jak tak czytam jak fajnie maja dziewczyny ze swoimi dziecmi ze cale nocki maja przespane to dola dostaje... czemu ja mam tak przechlapane?

ja spalam kilka razy po 4 godziny i ze 2 razy 6 ale caly czas jak neptyk chodze i juz przewlekle zmeczenie...ale to na pewno Was nie pociesza bo ja tez caly czas marze ze w koncu dziecie w nocy spac zacznie i ja tez sie wyspie...

a ostatnio to nie weim co mi sie z dzieckim stalo w dzien moze nie jesc nawet 4 godziny a w nocy co 1,5... moze on tylko cycka przytulic potrzebuje?? no na 100% nie potrzebuje smoczka bo jak nie wloze cycy to wiszczec zaczyna:baffled::baffled:....no i bryndza z nedza bo nawet rozszerzanie diety nie pomaga na nocki....:-:)zawstydzona/y:

anhiro nam by się też przydało!! a ile Kubuś teraz waży?? moja 6600g
kuleczka_ok to chyba masz blisko do pracy:-) a jak ty funkcjonujesz po takich nocach w pracy?
A jeśli chodzi o smoka to polecam z Aventu, nawet koleżanki synek go chwycił mimo iż jest karmiony piersią:tak:

my od urodzenia na smoczku:-p tylko w nocy jak wypluje smoka to pozniej nie chce go :wściekła/y: i wiszczy jak opetany dopuki mu cycka nie zaladuje:zawstydzona/y:

reklama
Do góry