reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Mam do was pytanko...
Chciałam wyeliminować Piotrkowi jedno karmienie - to nocne,jednak pani DR stwierdziła że skoro je tzn że potrzebuje i pewnie za ok miesiąc sam sobie odstawi butle w nocy...juz w tej chwili je o godzine później...kleiku mogę spróbowac ale go nigdzie dostać nie moge :dry:
No to doszłyśmy do wniosku że moge zamiast butli ok 9 dawać mu normalne śniadanko...tylko że nie wiem co...owoce dostaje jako deserek po obiadku
Może spróbować z tymi gotowymi kleikami z owocami itp...Hipp lub Gerber to mają...ale tam jest gluten i troszke sie boje...Mam do tego podejść jak do wprowadzania pierwszych pokarmów stałych? czyli po troszku?? i jak wyglądają objawy nietolerancji glutenu...ktoś wie??
Zarazek za tydzien konczy 6 miesiecy wiec może warto pomyślec o tym...już są pierwsze sukcesy bo w prawie miesiąc przytył 250 gramów...a właśnie chodziło o to żeby tył ale nie już tak dużo...wiec sie udało...

No nic czekam na wasze zdanie...:-)

reklama
Ja dzisiaj spróbuje dać młodej deserek z kaszką manną:-)podejrzewam ,że przyswoi bez żadnych rewelacji!!Potem się pochwale co i jak!:-p:tak:

Może zrób mu kleik na wodzie albo takim cienkim mleku i dodaj jakieś warzywko które lubi będzie dobre śniadanko ja daję czasami kluskowi kleik kukurydziany na soku marchewkowym lub jabłkowym A gotowe kaszki są mocno słodkie i Zarazek będzie ci od nich tył
A gluten to dodaj mu do zupki bo to raptem jest 1/2 łyżeczki na początku

Ostatnia edycja:
Może zrób mu kleik na wodzie albo takim cienkim mleku i dodaj jakieś warzywko które lubi będzie dobre śniadanko ja daję czasami kluskowi kleik kukurydziany na soku marchewkowym lub jabłkowym A gotowe kaszki są mocno słodkie i Zarazek będzie ci od nich tył

mogłabys podac proporcje jak robisz ten kleik na soku??? pomysł wydaje sie super...

Wyciskam sok z marchewki ile tam tego wyjdzie daję dosyć ciepłą wodę mniej więcej tyle co soku i sypię kleik powoli żeby się dobrze rozmieszał napewno 2 łyżki i mieszam tak minutę bo on gęstnieje a potem powoli dosypuję do odpowiedniej konsystencji Nie potrafię podać dokładniejszych ilości bo różnie mi soku wychodzi:tak:

My już kurczaka i indyka mamy za sobą. Nathanek przyswoił, bardzo mu smakuje obiadek z kurczakiem, kabaczkiem i marchewka.

Adiva do kleiku dodaj owoce ze słoiczka. Ja tak robię. Robię kleik na mleku i do tego dodaje owoce ze słoiczka. Możesz tak samo robić z kaszką.

A ja mojej dzisiaj ugotowałam zupkę i wcieła równo:tak:tylko za pół godziny była głodna:-(Ostatnio ma apetyt:-):-)
Ja często do kleiku daję pół słoiczka deserku!
Adi są też kaszki bez glutenu i bez cukru! Kupiłam małej z Nestle zdrowy brzuszek - kaszka ryżowa z marchewką! Można ją zrobić na wodzie:tak:
Po 6 miesiącu są też owsiane ze śliwkami..
Po prostu nie kupuj tych kaszek mleczno-ryżowych tylko kaszki ryżowe albo kleiki!
Bo w tych mleczno-ryż. jest mleko i to nastepne!!

reklama
Do góry