reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Pysia, czyli Mati na obiad je i słoiczek i kaszkę :confused:

Tak :tak: i nie jest to wmuszane. czasem zje wszystko (np. dziś, bo była właśnie rybka, którą uwielbia:-):rofl2:), a czasem mniej. Jak widzę, że mu coś nie idzie, to kaszki nie wmuszam, tylko sam słoiczek daję, bo to chętniej zjada i wtedy mam pewność, że coś tam w brzuszku zostanie.

reklama
pysiu moja też lubi te słoiczki ale ostatnio muszę duże kupować 190g bo dla niej ten mały to przekąska;-)ma apetyt nareszcie i się cieszę!! Z Hippa polecam też zupkę brokułową i z Gerberka obiadki Bio!!:tak:Bobovitę z grudkami już wcina ... a na noc 180 ml kaszy manny i spi od 20 do 6 rano:tak::tak:
Rybkę po grecku też lubi!!;-);-)

a u nas dzisiaj na kolacje tylko cycuś..młody był tak padniety ze dawać mu kaszke nie było sensu...
a zazwyczaj to wieczorem kaszki zje 100ml...
obiadek pół słoiczka albo trochę więcej...jeszcze się nie zdażyło żeby cały zjadł..
a kaszki na śniadanie to 50-70ml zje i dość

Moj chudziaczek kaszy na 150 wody dwa razy dziennie, truskawki z malinami i jogurtem caly sloik 160 ml, i obiadek caly sloik mniejszy, rzadko caly wiekszy ale zdarza sie ;-)

u nas kaszka zazwyczaj 2 razy po 100 wody na gęsto, obiadek duzy cały lub 2 małe i deserek cycus tez ..

Rondzia te truskawy z malinami to sama robisz czy gotowiec.. ??

Moja nie chce jeść kaszki ani rzadkiej ani gęstej , rano cycuś ok10 i 13 , obiadek ok 15 zje trochę więcej niż pół słoiczka potem 18 , 21 cycuś i ok 2-3 i 5-6 cycuś .
Próbuję wprowadzać deserki , ale z różnym efektem .

reklama
dziewczyny dziś przetarłam małej banana i nektarynkę - jadła aż jej się usy trzęsły ale ja teraz w strachu jestem że ich nie ugotowałam tylko tak na surowo dałam.
Gotować czy nie gotować deserek? jak robicie?? :confused::confused::confused:

Do góry