reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
A ja sie zastanawiam czy do musu owocowego jaki robię małemu codziennie nie dodać kawałka kiwi (podobno to bomba witaminowa) ale to chyba jeszcze nie czas?

Ja dziś ugotowałam sama Julce zupkę z burakiem - w końcu się odważyłam.
Jestem do tej pory w szoku, bo moje dziecko, dla którego problemem jest zjeść mały słoik obiadku, zjadło całą miseczkę mojego dzieła :-D:-D:-D
Od dziś zaczynam wierzyć we własne możliwości i sama gotuję Julce ;-). Mam nadzieje, że to nie był jednorazowy wybryk ;-).

A co do bólu brzuszka to Julkę ostatnio strasznie wzdęło po Kremie dyniowym z żółtkiem z Gerbera :dry:

Black nie ma to jak mamusia ugotuje!!! to fajnie że małej smakowało, no i niech nadal wcina mamusine pyszności. A u nas wczoraj była warzywna z rybką ale Kacper potraktował łyżkę głównie jako coś co się gryzie tak zaciskał na niej zęby że zjadł kilka łyżek, chyba nie byl taki głodny jak zazwyczaj po prawie 4 godzinnej przerwie od śniadania. Dzisiaj ugotuję mu marchewkę z kaszką manna(przepis ze strony podanej przez adive, jest tam sporo ciekawych dań).

Ja podaję juz zółtko co drugi dzień tylko tak się zastanawiam czy dodawać je do mięsa czy zamiast ??
Kiwi się jeszcze nie odważyłam ...
BlackWizard buraczek jest super daje słodkawy smak zupce i jest ponoć bardzo dobry na zatwardzenia
My żółtko od 7 miesiąca zajadamy i zawsze zamiast mięsa, tak pouczyła mnie teściowa. Co do buraczka to moja dziecina bardzo go lubi, faktycznie zupka nabiera słodkiego smaku i jest naprawdę bardzo dobry na zatwardzenia. Domiś nie ma zatwardzeń, ale po wczorajszej zupce z buraczkiem wieczorem zrobił kupkę czerwoną (jak nigdy - zazwyczaj robi jedną dziennie i to rano po przebudzeniu) i rano poprawka, duża czerwona kupa!!!:szok::szok::szok:

A mi sie zapomniało zupełnie o żółtku:baffled: Tzn ja daje makaron albo lane kluski to w tym też przecież jest żółtko...jakoś tak nie przywiązuje do tego wagi aby jadł regularnie...Dziś mam zamiar podac rybę ale nie umiem ojca do sklepu wygonić:rofl2:
I tak...samodzielnie gotowanie przynosi mega frajdę...chociaż czasami dziękuje Bogu za słoiczki :sorry2:

Nie slyszalam teorii,ze zoltko podaje sie zamiast miesa. Ja podaje zoltko razem z miesem, bo tak napisali w "madrych ksiazkach". Dwa dni dostaje pol zoltka( gotuje obiadek na 2 dni i do tego daje jedno zoltko) i dwa dni nie dostaje. Mieso lub ryba zawsze jest.
Przeciez to normalne, ze po buraku jest czerwona kupka.

ja też podawałam żółtko nawet jak zupka była z mięskiem :tak:
ale już dawno nie dawałam - Ola nadal gardzi obiadkami :baffled: tzn zjada ok 5 łyżeczek i na tym koniec, a jak zrobiłam sama zupkę to wszystko wypchnęła językiem :-( nic no, mam nadzieję, że jej to minie...

reklama
Do góry