• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Nie tylko dzieci niestety. Uwielbiam arbuzy, ale kilka lat temu mój organizm uznał, że nie powinnam ich jadac :sorry:.
Ja uważam z podawaniem szkrabom tego na co jestem uczulona, albo bylismy w dzieciństwie. Jak narazie sprawdziły mi się: marchewka (uczulony T. w dzieciństwie), jabłko (ja w dzieciństwie), cukinia i ogórkowe (ja w dzieciństwie). Zobaczymy jak żółtko przejdzie Tuskowi, bo troche się go boję.

reklama
Dzisiaj się zorientowałam, że Kacper nie je obiadku jak jest brokułowa z rybką. Dziś znowu nią pluł no i było mleko na obiad. A na deser dostał mus owocowy a w nim po raz pierwszy kawałek kiwi.

Ja nie jestem na nic uczulona, podobnie mój mąż więc skąd te uczulenia u młodego? Jego nie uczulają warzywa i mięso tak jak owoce...gluten,jajka....czekolada,truskawki...wpierdziela wszystko...
Szkoda tych owoców bo jak narazie to je śliwki,jabłko i banana....reszty boję sie dawać....no i wszystkie owocowe niezawierające białych winogron słoiczki

Julka mi po winogronach też raz wysypki dostała, ale później już się to nie powtórzyło.
Ja jako dziecko byłam uczulona na pomidory i cytrusy. Póki co Jula po pomidorach żadnych wysypek ani nic nie miała, a żeby sprawdzić cytrusy to za wcześnie.

Dzisiejszy deserek Jula wciągnęła z wielkim smakiem. Potraktowałam gruszkę i jabłko blenderem, a małej buzia się nie zamykała ;-), nawet jednej łyżeczki matce nie zostawiła, a miałam takiego smaka na gruszkę :-D

"Dzisiejszy deserek Jula wciągnęła z wielkim smakiem. Potraktowałam gruszkę i jabłko blenderem, a małej buzia się nie zamykała ;-), nawet jednej łyżeczki matce nie zostawiła, a miałam takiego smaka na gruszkę :-D "

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Nieźle , Blac obeszłaś się ze smakiem , a przeciez też masz smaki biedactwo.....

Poniosło mnie w niedziele. Ola nie chce jeść tych swoich papek, nieważne czy ja ją robiłam czy kupna. Po takim obiadku postanowiłam ja dokarmić :tak:. Jadłyśmy ogrodowe winogrona, poziomki i na koniec poleciałam po malinkę :-). Wszystko było mniam :tak:. Wieczorem jadłam flaczki, Olcia bardzo chciała mi asystować. Dałam jej taki tyciuni kawałek mięska, ale było mniaaaam :tak:. Wczoraj drobne plamki pod kolankiem:sorry:. Zobaczymy co dalej

"Dzisiejszy deserek Jula wciągnęła z wielkim smakiem. Potraktowałam gruszkę i jabłko blenderem, a małej buzia się nie zamykała ;-), nawet jednej łyżeczki matce nie zostawiła, a miałam takiego smaka na gruszkę :-D "

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Nieźle , Blac obeszłaś się ze smakiem , a przeciez też masz smaki biedactwo.....

No własnie i akurat trafiła mnie zachcianka na gruszkę :-D. Dziś serwujemy banana i w razie czego mam w zapasie dla siebie :-D

Tragedie kulinarną mam....dwa dni temu zakupiłam kaszki Milupa i Hipp (niemieckie)...i okazały sie zbyt ciężkostrawne dla mojego dziecka...Dziś na próbę podałam mu jeszcze raz...ale jeśli jutro znowu będzie rano rzeźnia brzuszkowa to nie wiem co z tym zrobie ale więcej nie dostanie...A specjalnie kupiłam tą zachwalaną gruszkową....buuuu....kaszka manna jednak wygrywa ze wszystkim....

Tragedie kulinarną mam....dwa dni temu zakupiłam kaszki Milupa i Hipp (niemieckie)...i okazały sie zbyt ciężkostrawne dla mojego dziecka...Dziś na próbę podałam mu jeszcze raz...ale jeśli jutro znowu będzie rano rzeźnia brzuszkowa to nie wiem co z tym zrobie ale więcej nie dostanie...A specjalnie kupiłam tą zachwalaną gruszkową....buuuu....kaszka manna jednak wygrywa ze wszystkim....

oooo Adiva - a co sie dzieje z Piterowym brzuszkiem ?
ma ztwardzenie czy rozwolnienie ?
Skrzacisko za Milupą przepada - co prawda ciągle je tą po 4 miesiącu :zawstydzona/y:

reklama
A u nas od dwóch dni dziwne rzeczy się dzieją.
Najpierw wysypka po jajku - tak mi się wydaje, że to po tym.
A później moje dziecię stwierdziło, że mleko będzie piło tylko po kąpieli i ewentualnie około 90ml w nocy :eek:. Wiem, że dzieci mogą się same odstawić od piersi, ale o odstawieniu się od butli nie słyszałam ;-).
I nie mam pojęcia co ja mam jej dawać do jedzenia zamiast mleka, bo w ciągu dnia miała jeden mleczny posiłek :confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry