reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

ja dałam wczoraj Filipowi jogurt naturalny i owocków dodałam-bardzo smakowało..i nic sie nie działo jak do tej pory:wink:
Ola też próbowała :-D i też bardzo smakowało - tylko ja dałam bez owoców, bo akurat jadłam i Ola przyraczkowała do mnie i tylko "eeee yyyy" i trzeba było dać ;-)

jak Ola ma coś w buzi to intensywnie mruczy :-)

reklama
Moje dziecko jak cos mu bardzo smakuje mowi mmmmmmmmm. Ostatnio dalam mu troche swojego jogurtu gruszkowego i mmmm nie bylo konca. Od kilku dni ze smakiem zajadamy mandarynki.

mandarynki u nas też bardzo zasmakowały :tak:

jak sobie przypomne ile ich w ciąży zjadłam to się nie dziwie że mu smakuja ;-)

A ja nie umiem wskazać jednego dania które moje dziecko szczególnie lubi....On zjada wszystko co mu sie poda :-) na wszystko otworzy buzie :-D Jedne rzeczy smakują bardziej inne mniej wiadomo...ale zje wszystko :-)
I dobrze, bo ja jestem ogromnym niejadkiem.....wole sie pogłodzić niż zjeśc coś czego nie lubie...Poza tym ja żyje na dwoch posiłkach w ciągu dnia....Tak więc u nas nie ma problemu z obiadami...chłopaki zjedza wszystko...A ja...a ja sie powietrzem zadowole :-D

Adiva u nas Jula też zje wszystko, jest mało wybredna, tylko z brokułami ciężko. A na wszystko inne paszczę otwiera :tak:. Także ja też niejadka nie mam :-)

No i Julka też jak coś skubnie od nas z talerza to mruczy dopóki nie połknie a wtedy jest "da" albo "daj" :-D, a jak nie dam to sama próbuje mi zabrać talerz i zachowuje się bardzo niekulturalnie :-D:-D:-D Wymuszacz mały :-D

Ola w sumie tez na wszystko otwiera buzię tylko nie zjada dużo i tyle - ale nie było rzeczy której by nie zjadła w ogóle ;-) cokolwiek się zbliża do jej pyszczka to zawsze go szeroko otwiera - tylko niektóre posiłki zje w większej ilości a niektóre po 5 łyżeczkach pasuje :sorry:

Lucy - a jak te kotleciki zrobiłaś? :-)

Ola dzis miała pulpety z cielęcinki z ziemniaczkami i szpinakiem - i jak się to wszystko gotowało, w małej ilości wody to dodałam troszkę jogurtu naturalnego - wyszło cos a'la sosik - smakowało :tak: tyle, że no niestety nie za dużą porcję zjadła - jak zwykle :sorry:

Ja sie muszę pochwalić,że wreszcie Natalci posmakowała moja kuchnia!!!:tak::tak::tak:Dostałam od dietetyka przepisy kulinarne dla dzieci ze skazą (no takie przepisy normalne tyle,że zamiast mleka to nutra) zrobiłam jej danie z wolowinka warzywami w sosie pomidorowym a zagęściłam mąką kukurydziana i kozim mlekiem .Rewelka:-p:-p:-pJutro pichcę baraninę:cool2:
a okazało się,że Buba ma alergie na seler...:eek:

Lucy - to bardzo podobne do tych, co ja zrobiłam, tylko ja zamiast bułki tartej dałam kaszę mannę :tak:
Princess - pyszności tworzysz :-D fajnie, że Natalka polubiła Twoje obiadki :-);-)

reklama
Możecie mi powiedzieć czym mogę zagęścić mleko krowie w butli???Bo mały by je nawet wypił w nocy na śpiku ale samo mleko to przeleci przez niego....Co mogę tak na szybko dodać???A może mogę coś przygotować i odstawić na te 4 godzinki??? Nie znam sie....z modyfikowanym było łatwiej :-D.....no a najlepiej z cycem :-D

Do góry