reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Do jakiegos czasu też Olka dostawała 210 mleka +3 łyżki kleiku i do 8 rana był spokój ale od jakiegos tygodnia budzi się i nie chce spać np o 2 lub 3 i wtedy daję mleko chociaż tak jak Lilka pisała nie jest to dobre:no:

reklama
DZIEWCZYNY
czy wasze dzieci jedza ostatni posilek o godz 20 i wytrzymują do np 7.00
bo moj rano budzi sie z placzem i jak tylko butla z mlekiem sie pojawi to spokój wypija i idzie spac dalej ale mam wrażenie ze glodny sie w nocy robi

jaka rada dokarmiac przed moim snem czyli ok 23-24
bo w zasadzie je sporo na noc
bo 210ml plus 9 lyzek kaszki smakowej na gęsto bo je z lyzeczki

co radzicie??

Piotrek je o 20 mleczko 240 ml (bez kaszki). I potem dopiero o 8 rano dostaje znów mleczko.

moim zdaniem tak jak pisały dziewczyny jesli zaczniesz mu dawać cos w nocy to może sie przyzwyczaić do tego i potem nie będzie chciał ci spać:dry:
I tak jak napisała Lilka tez oglądałam ostatnio wypowiedź pediatry że dziecku w tym wieku wystarczy posiłek na noc i to ma mu staarczyć do rana:tak:

dzieki za odp
ale czy wasze dzieci jak zasną o godz np.20 to spią bez przerwy do rana w sensie nie przebudzą sie,nie marudzą itd
bo dorian to moze nie otwiera oczu ale marudzi przez sen czasami sie wierci i wtedy musze isc do niego dac mu smoczek przelozyc na bok i spi dalej ale zastanawia mnie kiedy to sie skonczy,czy moze jest cos nie tak.

a na noc on je kaszke plus mleko
czyli 210ml mleka plus 9 lyzek kaszki wiec az łyszka stoi

Women ,Hania przesypia cala noc
zdarza sie dosc czesto ze budzi sie w srodku nocy,czasem poplakuje,czasem sobie gada,ale ja nigdy do niej nie wstaje i ona sama zasypia

gdy placze tak wolajac mnie wtedy ide ja ukochac i polozyc,ale w innym przypadku nie
i nie podaje jej nic do picia

WOMEN.....................no nie takiego luksusu to nie ma , no moze czasem . Generalnie wstaje do malego takz 2,3 raz zeby go przykryc , dac smoczek .Zdarza sie ze maly placze albo wstaje tak na spiaco . Poza tym ja mam taki system ze przy lozeczku stoi niekapek z woda i maly sobie sam bierze , normalnie jest to rano jak sie budzi to pierwsze co wyrzuca smoczek i bierze z polki kubeczek ,ale widzialam juz ze to samo potrafi zobic w nocy po ciemku .

WOMEN.....................no nie takiego luksusu to nie ma , no moze czasem . Generalnie wstaje do malego takz 2,3 raz zeby go przykryc , dac smoczek .Zdarza sie ze maly placze albo wstaje tak na spiaco . Poza tym ja mam taki system ze przy lozeczku stoi niekapek z woda i maly sobie sam bierze , normalnie jest to rano jak sie budzi to pierwsze co wyrzuca smoczek i bierze z polki kubeczek ,ale widzialam juz ze to samo potrafi zobic w nocy po ciemku .
No nie rozbroiłas mnie Mirka ale spryciarz mały z tego Twojego synusia:-D

no to troche mnie uspokoiły wasze posty
generalnie malego tez dopajałam ale od 2-3 miesiecy nie pije w ogole w nocy bo kazdy mowil ze to tylko pruchnicy mały dostanie od picia w nocy tyle ze on pij cherbate slodką bo woda to jest beee

no to coz taki urok naszych dzieci
ostatnio mnie zadziwila córka 5 miesieczna kumpeli ktora zasypia sama o 19 i wstaje o 8 rano bez zadnego mrukniecia w nocy .........taka to ma dobrze

dzieki za odp
ale czy wasze dzieci jak zasną o godz np.20 to spią bez przerwy do rana w sensie nie przebudzą sie,nie marudzą itd
bo dorian to moze nie otwiera oczu ale marudzi przez sen czasami sie wierci i wtedy musze isc do niego dac mu smoczek przelozyc na bok i spi dalej ale zastanawia mnie kiedy to sie skonczy,czy moze jest cos nie tak.

a na noc on je kaszke plus mleko
czyli 210ml mleka plus 9 lyzek kaszki wiec az łyszka stoi

u nas tez tak było do niedawna że tak ze 2-3 razy w nocy mały coś stękał na śnie to dawałam mu smoczek i cisza była. nie budził się.

ale od kilku dni spi totalnie cała noc bez najmniejzego mruknięcia:sorry2: nawet chodze i czasem patrzę czy oddycha bo az dziwnie;-)

no niezły jest twój szkrabik!!!:tak: mój by butelka się tylko pobawił. jkesli chodzi o picie samemu z butelki to jest w tym temacie niereformowany:dry:
wogle nie ma mowy o trzymaniu samemu butelki:baffled:

No to może Elbra niedługo też mój Dorek bedzie ładnie spał,jestem dobrej mysli.
Ja wczoraj pierwszy kompot ugotowałam dla małego i teraz bede mu robić bo cały gar wypił w 2 dni wiec wychodzi na to ze smakowało hehe.
Narobiłam tez rosołku i ziemniaków z sosem groszkiem i marchewką wszystko pomorożone i gotowe do podania.

reklama
hmmm...kurde ja nie mroże jedzonka młodemu (tylko surowe mięso mroże) ale nie chce mi się gotować mu coś codziennie już mi to brzydnie:-p
może też pomyślę coś o zamrożeniu:sorry2:
Niby je już dużo z nami Piotrek ale jednak jeszcze nie wszystko się da.

Do góry