reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Ojej, ciężki ten przepis dla brzuszka maluszka.

Ja bym odradziła.
Śmietana, jogurt i surowe żółtko?
Chyba jestem starodawna, w tym wieku napewno nie podam czegoś takiego Miłkowi.

reklama
Faktycznie, może trochę to za cięzkie na początek ale myśle że jak ugotuję mu groszek z marchewka i ziemniaczkiem na masełku to bedzie ok, skoro można podac groszek od 7 m-ca.

To fakt, teraz dopiero przeczytałam - chyba przesadzili z tym, że od 7 m-ca:szok:. Groszek podaje się co prawda od 7 m-ca, ale chyba nie w takim "towarzystwie":-D. Ja bym zrobiła standardową zupkę jarzynową i dodałabym do niej groszek, ale chyba bym go ugotowała osobno, bo groszek trzeba przetrzeć przez sitko, a ja zupki tylko miksuję.

Zuzia, masz rację, jeżeli już chcecie dodać do zupki to lepiej przetrzeć przez sitko. Pamiętajcie jednak, że groch jest wzdymający.

wlasnie sobie uzmyslowilam ze do mojej zupki z kabaczka jak bylam w polsce tesciowa kaszke manna dodala a to maka pszenna a to cholera z niej dobrze ze wczesniej na to nie wpadlam bo bylo by goraco.Ja jak nieraz wyjdzie za rzadka dodaje kaszki ryzowej a nie mannej , ale mnie nosi

Vici tez sie zdziwilam jak to wczoraj przeczytalam,ale przeciez kazda mama robi po swojemu.Nie martw sie od jednego razu nic sie nie stanie!
Franek uwielbia zielony groszek z pietruszka,ja tez rewelacja!!!!!

Vici, tysiace dzieciaczkow wychowalo sie na kaszy mannej (pewnie sama bylas nia karmiona w dziecinstwie) i jakos zyja. Nie przesadzajmy z ta ostroznoscia ;-)

Tak tylko chodzi ogluten,ktory moze bidy narobic w mozgu.Wszkole tukli nam do glow zeby uwazac i czterech podstawowych zborz nie dawac do okolo roku,tukli to cale dwa lata bez przerwy a tu prosze chwila nieuwagi i jest podane.Na szczescie nic nie bylo i uczulenia tez nie ma , kuzyn po kaszce wypiekow dostal ze hoho i trzebabylo do lekarza inomig :-(

Vici, jak Antos został z teściową to na poczatku też mu zaserwowała kaszke manna (bo przecież wszystkie dzieci kiedyś jadły). Też się wkurzyłam ale nic sie nie działo, nie ma co panikować z powodu jednej porcji, pamiętaj że to może zaszkodzić w nadmiernej ilości.

reklama
Pozazdrościć ile różności wasze dzieciaczki już jedzą. U nas ciągłe porażki, mimo leku na odczulanie Kubusiowi prawie wszystko szkodzi:-( na razie mamy tylko 2 produkty które mu nie szkodzą kleik ryżowy i o dziwo śliwka, z tym że kleik zje tylko wtedy jak dodam śliwkę, sam jest blee. Teraz testujemy ziemniak, narazie po 2 dniach wszystko ok, ale mały nie jest zachwycony smakiem zjada troszkę

Do góry