reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Rena wszystko w swoim czasie, się nie obejrzysz jak będzie wszystkim się zajadał :-) Ja ze swoim miałam problem bo chciał jeśc tylko pierś, martwiłam sie że dziecko nic innego nie je, a teraz wpałaszuje wszystko co mu dam!

reklama
Spokojnie Rena, maluszek najlepiej wie co mu szkodzi.
Pamiętam jak Wiwi była mała, też była alergiczką i wtedy lekarz mi powiedział, żeby nie podawać małej pokarmów, których ona nie chce jeść - wtedy to było mleko krowie, pomidory - bo ona wie najlepiej co jej szkodzi i nie będzie tego chciała.
Miał rację, teraz Wiwi wcina wszystko, wyrosła z alergii pokarmowej, pozostało jej tylko uczulenie na ambrosol, ale z tego już nie wyrośnie.

Raz już przez to przechodziłam z Kasią, tym razem się tak nie przejmuję ale mi go szkoda, bo wszystko wskazuje na to, że nie szybko bedzie mógł jeść to co wasze dzieciaczki. Dieta Kasi do 2 urodzin była znacznie uboższa niż waszych dzieci teraz. Znaczna poprawa nastąpiła jak miała 2,5 roku, teraz ją uczulają tylko truskawki maliny i marchewka.
Aśka u nas zazwyczaj to co Kubusiowi smakuje to mu niestety szkodzi:-(

Dzisiaj u babci zrobiłam małemu mleko modyf.i babcia próbowała mu dać (ostatni raz próbowaliśmy jakieś dwa m-ce temu, bez powodzenia) i znowu klapa. Mały jak tylko spróbował, od razu tak się skrzywił:szok:, że aż mi się go żal zrobiło. O żadnym piciu nie było nawet mowy:-(. Zastanawiam się, co to moje dziecko będzie piło, bo przecież nie będę go cycem karmić w nieskończoność. Szczerze mówiąc miałam zamiar powoli kończyć karmienie, bo chyba mi to na zdrowie nie wychodzi:eek:.

zuzia mój tez nie chce i nie chciał pic mleka mod., wcale nie pije z butli, jedzenie dostaje łyżeczka a do popicia najbardziej lubi wode, czasami daje mu soczki chociaz za nimi nie przepada, a pije z niekapka....

Mój z butli pije (od niedawna) soczki i herbatki, ale mleko jest zdecydowanie beeee:-p. Nie wiem, co się daje takim dzieciaczkom, które nie piją mleka:confused:. Na kontrolę do lekarza idziemy w grudniu, to wtedy zapytam.

U nas kaszka nie przejdzie. Wczoraj próbowaliśmy bananową z mleczkiem z cyca i było wielkie krzywienie się:eek:.

reklama
Do góry