reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

jak to dobrze ze moge sie od Was dowiedziec co nowego wprowadzacie , bo Marysia co tylko bym jej podala to by wszystko zjadla. Ale na razie jestesmy na :
- zupkach robionych (miksowanych, dzisiaj do zupki dodalam jej 1/2 zoltka i jej wyjatkowo smakowala)
- banan , marchewka z jablkiem ale ze sloiczka, chociaz tarte jablo tez lubi,
- i rano kaszka ryzowa BoboVita na mleku modyfikowanym (uwielbia) ,
+ soki Bobofrutki ( ale jak dostane dobra marchew to jej robie sok z marchwi i jablka i tez uwielbia)
no i to by bylo na tyle , oczywiscie cycus na pierwszym miejscu , chociaz w dzien to wytrzymuje i tylko do spania ciagnie .

Wiecie nie wiem jakWasze dzieciaczki ale jak Marysi sprobowalismy dac chrupki kukurydziane to bylo straszne bo jadla tak lapczywie ze sie jej szybko konczyly w lapce a jak jej chcialam wyjac i dac nowa to byl taki ryk, po prostu jakby caly dzien nic nie jadla:-D . Wiec zaprzestalam jej dawac.
no i wczoraj w mojej bylej pracy dziewczyny nakarmily Marysie tortem (to byl taki murzynek z masa ) ze dzis nie zrobila kupy:no: , tak to jest zostawic ja na chwilke sama;-) .
Najgorsze jest jak ktos z nas je to mi zal jak widze jej minke dlatego sie ukrywamy , niestety , jak jemy:-) .

reklama
Dziś podałam moją zupkę i niesmakowała :sick: Mam nadzieję, że to tylko przez chorobę i jak wyzdrowieje to zje :dry:
Pozdrawiam

co do jogurtow to daje czasem tylko takie desery z hippa, to sa jakies owoce+jogurt ale nie taki prawdziwy, tylko pewnie cos na podobienstwo tego robione, zreszta musze uwaznie poczytac ;-) ale małemu nic po tym nie było :-)

osinka co to znaczy ze Tobie nie smakuje kaszka wiec ograniczasz Agacie??

Dzisiejsze jedzonko Agatki

7.00 240 ml nan 2
13.00 Paroweczki wieprzowe, biszkopt nestle, popite woda
14.30 pol banana, znow woda
16.00 150 ml nan2 kalafiorek, brokuły i ziemniaczek z maselkiem

no i pewnie po kapaniu bedzie 240 ml mleka no i w nocy juz nic, jak sie budzi to podajemy smoczek i spi dalej, i potem znowu o 6, 7

nie podaje jej soczkow, bo nawet nie lubi, ewentuallnie herbatka z malin i dzikiej rozy no i woda, za kaszkami tez nie przepada wiec jej nie daje albo rzadko ale niewiele tego zjada, przepada za wszelkimi gerberami ostatnio jej zrobilam piers z kurczaka z marchewka i pietruszka to tez smakowalo ale wole sie narazie zdac na sloiczki, mam wrazenie ze sa zdrowsze niz gdybym kupowala wszystkie produkty w sklepie, no chyba ze mam warzywa ze wsi i kurczaki z pewnego zrodla

my w nocy jescze musimy dawac Bartkowi mleko, budzi się ok. 1-2 i nie da rady go niczym uspokoic, a jeśli dajemy herbatę to spokój jest na godzinę i ani my sie nie wysypiamy ani Bartek :-( a tak chciałbym żeby spał juz całą noc... :baffled:

oj dziewczyny, ale namotałam z tą odpowiedzią :-D:-D:-D

chodziło mi o to, że Agata niezbyt chętnie je tę gotową kaszkę na dobranoc (kilka razy chciałam jej dać), chyba jej nie smakuje - ja tę kaszkę spróbowałam i faktycznie - jest dziwna, jakaś mdła i mamlasta - może mamy podobny gust z córką

teraz jasniej?? ;-):-D

kurde to ja ograniczam dziecku jedzenie?// je bebilon2 i zupkę pomiąchaną z deserkiem, biszkopty bezglutenowe. mleko zagęszczam albo kaszkkąalbo kleikiem. ale parówek ani nic tego typu nei jadamy.

Nasze menu:

09.00 sniadanko
owocek z lyzeczka kleiku lub kaszki lub biszkopta
lub jogurt (lekarz pozwolil, Lolowi nic po nim nie ma)

13.00 obiadek
zupka, danko - mojej roboty

17.00 deserek
owocki same lub z jogurtem (Gerbera/Hippa)

19.15 kolacja
kaszka bananowa Bobovity

i do tego w ciagu dnia woda / (1/2sok - 1/2woda) / herbatka, zalezy na co ma w danej chwili ochote

W nocy
ok 01.00 bebiko2 +/- 140ml
ok 05.00 bebiko2 +/- 140ml

TAK TO MNIEJ WIECEJ WYGLADA U NAS

reklama
Agatka przepada za tymi parówkami, ale nie przesadzam daje raz w tygodniu, poza tym robie jej zoltko z odrobina maselka, kaska 76 kazdy ma inne zwyczaje i inaczej sie zapatruje na kwestie zywienia, to ze Ty karmisz Piotrusia w ten sposob nie znaczy ze mu ograniczasz ;) ja czasami jak mnie wezmie to troche eksperymentuje, szczegolnie ze jak w tygodniu wracam z pracy to nie bardzo mi sie juz chce wiec nadrabiam w weekendy, ale bez przesady schabowych jeszcze Agatka nie jadla

Do góry