reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

a jakie dodatki? nasz maluch skubnął ciut kapustki kiszonej (z marchewką)- smakowała - nie było potem żadnych sensacji;nie zauwaźyłam tam nic poza kapustą i marchewką...

reklama
Ogorki kiszone pozna podawac po skonczonym roczku, a kiszona kapuste po ukonczeniu przez dziecko 2 latek. Tak podaja w najnowszym Moim dziecku.

.....w kapuście własnej roboty nie ma octu, ani polepszaczy smaku - tylko kapucha, marchewka, sól , liść laurowy = bardziej zaszkodziły mu te kwasy i gazy - jeszcze ma zadelikatny żołądek

Ja też używam lipobase i jest naprawde świetna , też polecam.Nawet jak ma jakieś krostki koło buźki( bo jesteśmy na etapie wszystko do buzi) to znikają:-)

u nas ogórki kiszone też były :-D :-D :-D Maks się kwasił ale łapał za ogóra i pakował sobie do buźki ... tak przy okazji ogórki kiszone mają bardzo dużo naturalnej witaminy C
cytrynkę też już parę razy dorwał - minę miał przy tym nieziemską:-D ale bardzo mu smakowała

w ogóle odkąd ma 4 zęby uwielbia jeść samodzielnie i gryźć :-)

no i apetyt ma ciągle niesamowity - uwierzycie, że jak mu nie ugotuję to zjada na obiad 2 DUŻE słoiczki !!!!! :szok: i jeszcze chętnie poprawi chrupką i jeszcze za naszym obiadem się ogląda i w ogle nie można przy nim jeść jak on nie je bo zaraz chce i się denerwuje, a jak chcemy mieć chwilkę spokoju i zjeść obiad to dajemy mu takie dłuuuuuugie nitki makaronu żeby sobie jadł i on się z nimi męczy, łapie, sapie i próbuje coś tam wepchnąć do buziaka - podli rodzice;-)
jak bym mu nie gotowała to by nas z torbami puścił chyba ... ;-)

Ty chyba żartujesz... Wyobrażasz sobie, że dziecko je to co dorosły, czyli np. wędliny, bigos, ciasta? Bo ja szczerze mówiąc niebardzo!

Nie wiem więc skąd to Twoje przekonanie, że w tym wieku nasze dzieci POWINNY już jeść to, co my. Dla mnie to jakaś bzdura...

ivka a moze troszke lagodniej?;-)

ogorka kiszonego dalam wlasnie dzisiaj-i smakowalo smakowalo:tak:

koga hehehe u nas nitki makaronowe i w ogole makaron to na pierwszym miejscu-a zwlasza lazagnie i spaghettihttp://www.google.pl/search?hl=pl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=spaghetti&spell=1 no i nas zainspirowal do podrozy:tak: we wakacje za rokdo wloch;-)(bo teraz do polski)

.....moje dziecko ogorki kiszone wcina juz od 3 miesiecy :eek: i nic jej nie jest, surowke z kapusty kiszonej jadla i takze nic jej niebylo a jeszcze malo tego ostatnio z taleza mi zniknal ogorek octowy :szok: :szok: oczywiscie Zuzia "ukradla" mi go i takze niczego zlego nie zauwazylam

Ivka jezeli Ty karmisz Szymka wg okreslonego schematu i w ogole od niego nie odbiegasz to nie znaczy ze kazdy tak musi. kazda mama wiec co jest najlepsze dla jej malenstwa i nie musisz tak od razu naskakiwac ze ktos zle karmi swoje dziecko.i ja wyobrazam sobie aby dziecko w tym wieku jadlo juz wedline czy jakies ciasteczko....

reklama
Proszę powiedzcie mi czy wszystkie mleka modyfikowane po przyrządzeniu mają brzydki zapach :confused: Ja kupiłam Bebiko 2R i jak je zrobię to śmierdzi a najgorsze jest to, że po jego wypiciu także Mateusz śmierdzi :baffled: Planuję kupić teraz Nan ale czy ono nie będzie takie samo :confused:
Pozdrawiam

Do góry