reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

aqua -jeżeli Twoje dziecko je standardowy bebilon - to nie ma skazy, bo bebilon (standard) nie jest produktem mlekozastępczym, tylko mleczkiem łatwiej przyswajalnym - więc mleczko toleruje

No ja tak właśnie myśle , że to co było na buzi to uczulenie na Nan a nie skaza bo jak odstawiłam to przeszło elegancko ale lekarka z przychodni twierdzi inaczej :dry: Ty bardziej, że z innym nabiałem nie ma problemu

reklama
tutaj tylko słayszał mo słabej opiece wczesnoprenatalnej (do 3 miesiąca ciązy)

wszędzie pytają sie czym karmić, ale tylko w PL tak namawiają do karmienia piersią - prawie nie przyjmują do wiadomosci że kobieta nie chce karmić naturalnie :)

Azik tu masz racje wogole jakiekolwiek badania maja tu kobiety w ciazy kolo 3 miesiaca.
Pewnie tak w PL namawiaja na karmienie piersia tutaj jak juz pisalam mama sama wybiera.Choc powiem ci ze lekarze daja mnostwo kasiazek/ulotek i tam jest wiecej o karmieniu piersia:tak::-)

Dla mnie ten artykuł jest mocno przesadzony i naciągnięty....:baffled: :baffled: :baffled:
Jak można "ominąć proces trawienia"???....:dry:
jak specjaliści, a autorzy tego artykułu twierdzą......ominiecie tego procesu trawienia jest chyba możliwe :szok: :szok: (dla mnie to tez zaskakujące )

w dobie dzisiejszej technologi ..płynnych kapsułek środków przciwbólowych chyba jest to możliwe...to tak jak egipscy lekarze w czasach faraonów wykonywali trepanacje czaszki ...(trudne do pomyślenia ...w tamtych czasch ...a jednak możliwe) czy jak rzymscy lekarze wykonywali cesarskie cięcia...zgodnie z wytycznymi Cesarza Rzymu o zakazie grzebania martwych kobiet z dzieckiem w łonie...i stąd się wzięło własnie cesarskie cięcie:tak: :tak: czy medycyna starochińska...to jest dopiero skarbnica wiedzy....czesto niebywałe czynności stawały sie dla mędrców chińskich własnie możliwymi do wykonania....oj świat może zaskakiwac:tak: :tak: :tak: pewnie jest wiele rzeczy które nas jeszcze właśnie zadziwią ...ale mam nadzieje że pozytywnie zadziwią ...że wynajda wreszcie lek na raka i AIDS i inne skomplikowane choroby i nikt już nie będzie cierpiał:-D :-D :-D

i u nas brak serkow homogenizowanych,bialego tez nie ma
dobrze ze istnieja polskie sklepy:tak:

kati ja mam tez wielkiego niejadka-zje kilka lyzeczek obiadu i tak ciagle kreci glowa,niepamietam kiedy otwieral buzie szeroko-jak dam mu chlebka z maselkiem i serkiem takim almette-otwiera chleb(bo mu daje zlozony) i kruszy kruszy po calutkim mieszkaniu.mi sie czasami a nawet czesto plakac chce nad jego talerzem

U nas dzis Patryk na sniadanie zajadal chleb z kminkiem:szok: ale suchy. Wsunal 2male kromki takie z konca chlebka, i z lyzke stolowa jajecznicy z mojego talerza, oczywiscie jajecznica musiala byc podawana reka:-) Takze jak na razie to sie nie martwie, zobaczymy co bedzie przy obiadku:confused:

A z kruszniem i rozwalaniem jedzenia to najchetyniej bym nie chowla odkurzacza. Na razie chowam bo odkurzacznie lada atrakcja dla Patryka i nie chce zeby mu sie za szybko znudzilo.

Dziewczyny mam nadzieje ze wasze problemy zniejadkami niedlugo sie skoncza :tak: :-)
u nas niestety nie ma takiego problemu, jest wrecz odwrotnie - czesto jemy "po kątach" zeby tylko Lena nie widziala bo ciagle krzyczy daj daj daj na wszystko co jest jedzeniem (a wazy tylko 9 kg...)
je juz praktycznie wszystko i to od dawna - od kilku miesiecy jej tez nic nie miksuje - wrecz nie lubi papek - banan to banan ,jablko to jablko, chleb to chleb a kurczak to kurczak itd - tzn musi miec w kawalku i sama sobie grysc:-p :-) :tak: tak wiec zupy je z nami drugie dania rowniez

sama tez probuje jesc i nawet niezle jej to idzie
z butli pije mleko natomiast jak chce dac jej wode czy herbatke to z butli nie da rady :no: - musi byc szklanka :-p ;-) :-)

KatinJ dla Brianka odkurzanie to tez frajda:tak::-)

Kasiulka23 u nas podobnie Brianek tylko z butli mleko pije a reszta musi byc ze szklanki;-):-)

reklama
jak specjaliści, a autorzy tego artykułu twierdzą......ominiecie tego procesu trawienia jest chyba możliwe :szok: :szok: (dla mnie to tez zaskakujące )

To wygląda na to, że można sobie położyć taki serek na ręce i się wchłonie "omijając proces trawienia"....:-D :-D :-D :-D Dobre....:happy:

Azik- a to czemu nie możecie razem odkurzać? Czegoś nie doczytałam???:confused:

Do góry