reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Mam pytanie:czy dodajecie czasem do mieszanki toche kaszki mleczno-ryżowej?? Jeśli tak to czy zastępujecie ją którąś miarką mieszanki czy wsypujecie dodatkowo?

my wsypujemy dodatkowo kleik kukurydziany - w kaszkach jak dla mnie za dużo cukru (a Bebilon i tak jest słodki sam z siebie)

ja dopiero niedawno zauważyłam że podaję menu smakosza :-D zazwyczaj patrzę tylko na wielkość słoiczka (musi być duży) i na skład dania, reszty nie czytam:-D
Maks je wszystko tak samo chętnie, obojętnie czy jest to zwykły słoiczek, słoiczek specjalny cza jedzonko robione przez mamusię :happy: :happy:

u nas deserki mają postać tartego jabłka albo tartej gruszki rano i kaszki z gniecionym bananem albo brzoskwiniami ze słoiczka wieczorem ...
... któraś z Was chyba kiedyś napisała, że dzicko powinno jeść owoce 2 razy dziennie więc się tego trzymam;-) ;-)

moja Agatka też je wszystko i bardzo chętnie, z czego bardzo się cieszę!

wczoraj jadła krupniczek ugotowany przeze mnie, smakował jej bardzo

dziewczyny! podałam wczoraj na kolację Agatce kaszkę manną z BoboVity - po 9 miesiącu, ale chyba ją wyrzucę - to ulepek!!! słodkie jak diabli!!! nie wiem po co oni wszystko dosładzają, ja myślałam, że to zwykła kaszka manna, chciałam do niej dodać owoce, a to sam cukier :wściekła/y:

mogę ugotować Agatce zwykłą kaszkę manną? (ale na wodzie, bo sztucznego mleka nie je):confused::confused:

Osinko ! - no właśnie ! zwykłe kaszki owocowe BoboVity też są bardzo słodkie, dlatego podaję tylko raz dziennie i szczerze mówiąc mam objekcje - tylko czym je zastąpić???????

czy dosypać do sztucznego mleka kleik kukurydziany ???

czy kleik też jest słodki ????

reklama
Ja robię kaszkę bezmleczną na mieszance na noc, a w dzień też daję mu kleiku kukurydzianego na wodzie i dodaję różne, starte owoce, jabłko, banana czy słoiczek.

Do góry