reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ojej Wasze dziewczynki mają delikatne żołądki - Osinko - a może kaszkę Bobovity? (my ją dajemy od początku i nie eksperymentowaliśmy z inną)

mój Maks to chyba wszystko może zjeść i jest ok - ostatnio zrobiłam mu indyka duszonego w porach z ziemniaczkami i nic mu po tych porach nie było:laugh2: (tzn. zjadł w sumie na dwa razy całego dużego pora - oczywiście miksowanego)
nie wiem czy w tym wieku można już pory podawać ????
... bo ja już poprostu nie wiem co wymyślać mu na te obiady - cały garnek zjadaw w 2 dni i ciągle trzeba coś gotować no i próbuję mu jakoś urozmaicać dietę :-p
z warzyw gotowanych oprócz kapusty jadł już wszystko - nawet brukselkę!

reklama
Koga-mozesz spokojnie podawać swojemu Maksowi por.Ja mojego Kacperka karmiłam zupką porową praktycznie od 6 mca.Nic mu po nim nie było,chociaż po wielu innych warzywach i owocach dostawał wysypki-taka jest uroda alergika.Jeśli Maks nie ma bólu brzuszka to na zdrowie...:tak:

No musze sie pochwalić, no muszę....:-) Zrobiłam dziś na drugie danie małej kluski śląskie (bez jajka i soli) żeby spróbowała. Zjadła bardzo dużo gęstej zupki, więc myslałam, że tylko "ugryzie" i tyle...a ona zjadła 4 WIELKI KLUCHY!:szok: :-D Słyszałam głośne "mnnnniam" i nie nadążałam z kolejnymi porcjami. Jestem w szoku!

u nas dzis bunt jedzeniowy wynikajacy zapewne z zabkowania.
jest jednak jedno malutkie ale....dzis w zupie nie bylo MIESA i zauwazylam ze jak nie ma miesa nie ma jedzenia. coz wegetarianka nie bedzie. zupke zjadl pies. za to Paula zjadla cale zoltko na twardo i pol bialka. bardzo pyszne. i sama sobie pije z butelki;-) . niekapek tez moze byc ale ze smoczka z butelki tak fajnie sie leje:-D

Mokkate ale kluski śląskie robiłaś normalnie tzn z mąka ziemniaczaną??? bo ja tylko takie potrafię..

ja właśnie ostatnio myślałam żeby Gidze zrobić takie normalne kluski leniwe z serkiem białym..bo makaran z serem białym już jej dawałam tylko straszny bałagan się z tego robi:tak:

kasianka ja robię kluchy takie z mąką ziemniaczaną i jajkem. Małej nic nie jest, a wciana aż miło.:-)

wczoraj właśnie zrobiłam pierogi leniwe na obiad, chciałam dać Maksowi ale w czasie naszego obiadu akurat uciął sobie drzemkę ... no i mąż wszystkie pierogi zjadł :-p

całkowicie zapomniałam o leniwych!! jutro robię na obiad, myślę, że mojemu głodomorkowi posmakują:-)
dzisiaj gotuję Agatce cielęcinkę z warzywami na obiad:happy:

reklama
Brianek uwielbia barszcz bialy i parowki!:tak:a jak widzi ze ide z talerzem odrazu tup tup za mna i juz otwiera buzke :-)

Do góry