reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

karolka ja mam kaszke manna blyskawiczna tylko tam pisze zeby ja gotowac ok 2 min dla malych dzieci , wiec chyba ugotuje na wodzie pogotuje a na koncu dodam mleko modyfikowane zeby go nie gotowac :confused:
zrobie tak dzisiaj na kolacje i zobacze co mi wyjdzie ;-)

reklama
Asia 21 ja tak robiłam manne jak piszesz - gotowałam na wodzie a poxniej mieszałam z bebilonem - ale Kubie niestety nie smakowała
... ale on należy do niejadków

Dzisiaj byl debiut kaszki mannej i Selince posmakowalo :-)

aqua wlasnie tak zrobilam pogotowalam na wodzie dodalam mleko i owoce , zrobilam gesta zeby Selinka wiecej zjadla bo dalej jest niejadkiem..... i zjadla pol orcji :happy:

Dzisiaj byl debiut kaszki mannej i Selince posmakowalo :-)

aqua wlasnie tak zrobilam pogotowalam na wodzie dodalam mleko i owoce , zrobilam gesta zeby Selinka wiecej zjadla bo dalej jest niejadkiem..... i zjadla pol orcji :happy:
Asia, a jakie owoce dodawałaś?? I w jakich proporcjach zrobiłaś tą kaszkę?? Spróbuję ugotować Łukaszkowi.:tak:

u nas kaszki + chlebki tj. wszystko z glutenem poszło w odstawkę - były płacze, zapacia, bóle brzuszka
lekarka kazała odstawić i poczekać jakiś czas, Agatka jeszcze nie jest gotowa

napisze wam co się odwiedziałam od lekarza o mleku krowim.
Jeżeli dziecko nie ma rzadnych problemów brzuszkowych i je tylko 1-2 posiłki mleczne to po skoczeniu roczku moża przejść na normalne mleko 2% ale jak je więcej to bezpieczniej jest zostać przy modyfikowanym - więc my zostajemy musimy przejść tylko na bebilon 3 bo Kuba je duzo mleczka.

a i jeszcze pytałam o nocne karmienie - mówiła, że skoro się budzi raz to narazie mu dawać bo jeszcze potrzebuje tego posiłku ale niedługo sam powinien z niego zrezygnować. Kuby niestety piciem nie da się w nocy oszukać bo wypije wode i czeka na mleczko ;-)

to tyle co się dowiedziłam na tematy mlekowe

a u nas narazie nie ma nowości pokarmowych - to co jest dozwolone do jego wieku zaakceptował bez problemu. Z kolejnymi nowinkami czekamy do skończenia roczku- to już tuż tuż

no to d.... ja też chyba muszę odstawić chleb albo kaszkę albo jedno i drugie. w nocy IGa bardzo nerwowa i mam wrażenie że coś ją pobolewa. po za tym kłopoty z kupą i w trakcie robienia od kilku dni płacz okropny.. no chyba że ma to związek z mlekiem modyfikowanym, bo podałam jej kaszkę z mlekiem...

reklama
kasianka, to spróbuj najpierw odstawić kaszkę na mleku modyfikowanym, mojej Agatce kaszka z Hippa na mleku modyfikowanym też szkodziła

Do góry