Wow,
nie zlinczujcie mnie ze jeszcze powrócę do tematu a raczej tez powiem co
JA o tym wszystkim sądzę ,(w koncu to forum;-) ),
Zyjąc we "współczesnym" swiecie niestety wiekszość z nas nie zauwaza jak bardzo jestesmy manipulowani przez wielkie i mniejsze koncerny i to na kazdym kroku. W ogole teraz cala gospodarka to jedna wielka manipulacja.
Zarowno lekarze, szpitale, jak sie okazuje i naukowcy, otrzymują wielkie pieniądze za promowanie produktów.
Naprawde wiem co piszę , poniewaz pracowałam kiedyś w hurtowni farmaceutycznej i wierzcie mi to sie zarówno dzieje na szczeblu lekarz pierwszego kontaktu jak i nawet przy glupim wyborze leków do apteki czy szpitalnej czy zwyklej, lapówki w hurtowniach to tez norma , wiec wszędzie.
To tylko z mojego doswiadczenia, poza tym polecam bardzo dobry film dokumentalny "The corporation" (niestety po angielsku , ale moze mozna dostac w Polsce , nie wiem)
The Corporation
a tu akurat o tym jaki wielkie korporacje mają wpływ na gospodarkę nie dbając wogóle o dobro czlowieka.
Jak powiedziala Mokate oni sprzedadza wszystko byle zarobic.
Nie wierzę , że to sie nie dzieje rowniez w kwestiach dotyczących norm zywieniowych oraz polecanych przez lekarzy produktow.
Kończę wiec i powtarzając za
Kogą :-) grunt to
samodzielne myslenie.
Ja juz pisalam ze najwazniejsze jest najmniej przetworzona zywnosc ale wiecie co , jak tak pomyslę ze te nasze dzieciaki za 10 lat bedą za nami lataly aby im dac na pizze i cole, nie wspomne co sie bedzie dzialo pózniej;-) to szkoda sie denerwowac prawda

;-)
Przeciez chcemy dla nich jak najlepiej.
Pozdrawiam
A w ogóle co ja tu jeszcze robię , bedę miala rano o 6 pobudke, wiec dobrej nocki a raczej milej Sobotki