reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Przesada w kazda strone jest dla mnie rownie zla. Czasami rodzice przeginaja w jedna lub skrajnie w druga strone i jest to dla mnie rownie glupie.

To ja chyba uzylam jako pierwsza slowa glupie, ale nie jest to skierowane do nikogo personalnie. W powyższej odpowiedzi nie chodziło mi wcale o to, że Wasz metody lub któraś z Was jest głupia.

Czy nie mozemy uszanowac, ze kazda ma swoje metody. A ten wątek mial byc miejscem do wymiany pogladow, bez ironicznych usmieszkow i czasami zbednych komentarzy.

Sama czasami się dziwię co niektóre dzieci jedzą, ale nie komentuję tego w sposób złośliwy, bo każda z nas ma prawo wychowywać i odżywiać swoje dziecko w sposób, który ona uznaje za najlepszy.

reklama
Mokkate- ale jakie komplelksy masz na myśli?....ja nie mam kompleksów.na tle karmienia dziecka ......(są one innego rodzaju chciałbym być wyższa i nie mieć upiornie grubego głosu to wszystko)
Wiesz co ja nikogo nie atakuje...ale czasami mam wrażenie że niektóre dziewczyny przesadzają :tak: :tak: :tak: nie mozna tak ....że dodam ciut cukru do zupki to co się stanie...(a to urasta do miana tego że przekarmian dziecko słodyczami ...bo niestety to do tego się sprowadza)
dla mnie pesronalnie gorsze jest dawanie żółtego sera...ale czy to krytykuje nie !!!!!!!!!!!!!!i o to mi chodzi żeby nie popadać w paranoje w zwracaniu uwagi.....na zasadzie jesteś be bo coś tam !!!!
Każda z nas jest wystarczająco narażona na krytyke otoczenia co do diety naszych dzieci mówie o rodzinie i ciotkach i pociotkach

:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Mokkate ja poprostu uważam ogólnie , że we wszystkim jest wskazany umiar i do nikogo konkretnie nie było to stwierdzenie skierowane ale czytając posty na tym wątku to czasami szkoda słów........

przyszła Wam (pocztą znaczy:-))"reklamówka" mleka modyfikowanego płynnego?? ja się ucieszyłam że może Iga je polubi, bo nawet fajne, ciut waniliowe ale...kiszka..nawet odrobinę w kaszce wyczuła. I ajk ja ją mam od cyca odstawić jak ona mieszanki nieeee

Karolka, ktoś tu już kiedyś pisał, ze dawał czosnek. Iga tez kiedyś dostała kurczaczka z odrobiną czosnku. poza tym zawsze jej daję ciut oregano albo ziół innych do zupki, bo jak sól nie bardzo, to skąd wziąc smak w tej zupie???;-)
a morele i śliwki to dajesz suszone czy takie "żywe"???

Kasianka -ja kupuje suszone.(w zimie rzecz jasna) .są pyszne z takim oznaczeniem BIO czy coś takiego :tak: :tak: :tak: :tak:

Mokkate ja poprostu uważam ogólnie , że we wszystkim jest wskazany umiar i do nikogo konkretnie nie było to stwierdzenie skierowane ale czytając posty na tym wątku to czasami szkoda słów........

dokladnie ale widze ze na tym watku nie mozna nic napisac i nikomu na cos zwrocic uwagi bo niektore dziewczyny biora to zbyt do siebie i sie obrazaja :tak:

Ja tez przestalam na tym watku wypowiadac po zjechaniu mnie :eek: a przeciez kiedys nadzejdzie taki dzien ze nasze dzieciaki beda jadly wszystko!
Nawet podajac dziecku wedline czy miesko nie wiadomo czy tak naprawde jest swierze czy nafutrowane zastrzykami zeby sie trzymalo:baffled:no ale nie bede wiecej pisac bo jeszcze i mi sie tu dostanie hehe.

nie weim czy sie smiac czy plakac ja tez nie jestem za tym zeby zaduzo slodyczy jadly maly lizaka pewnie sprobowal od Julki na bank jestem tego pewna bo ona jako dobra siostra pewnie mu dala ;-)

nie mam czasu na gotowanie dan ktore podawala Ivka sa faktycznie fajnie i pewnie by smakowaly malemu ale nie mam kiedy wiec maly jad to co my moze mniej doprawione i jak mamy jakas zupe typu grochowa czyfasolowa to dostaje sloiczek

jesli chodzi o mnie to chyle czola przed Ivka za jej wytrwalosc cierpliwasc i za to ze nie zmiena pogladów trwa przy swoim mimo ze nie wszystkim z nas to odpowiada

kazda z nas ma swoj rozum z robi jak uwaza ale te afery chyba sa bezsensowne ? ale to moje zdanie

Kurcze ale sie porobilo
Ja chyba nie powinnam pisac co Lolo probowal, bo jeszcze wyszlo by na to ze truje dziecko, wychodze z zalozenia, ze we wszystkim jest umiar i kazda z nas wie na co moze pozwolic.
Kiedys byla rozmowa o Danonkach, ze to niezdrowe, i az mi sie glupio zrobilo, bo Lolo dostanie raz na jakis czas Danonka, ale wolalam nic nie pisac bo bylabym chyba "wykleta".
Myslalam, ze ten watek jest po to abysmy dzielily sie tym co zjadaja nasze dzieciaki, a nie krytykowaly sie, ze np bobo polizalo lizaka czy zjadlo Kanapke Kinder (ktora np Lolo juz probowal) - czy to jakies przestepstwo? Na poczatku tez myslalam, ze bede mama "bez soli i cukru" ale jednak nie potrafie, szanuje jednak mamy ktore trzymaja sie swoich postanowien.
Pozdrawiam Wszystkie Cioteczki ;-)

i mnie sie odechcialo pisac

co do postow karolkaz i kogi to mam podobne zdanie i tez odbieram posty ivki jako ataki na mamy ktore wychodzi na to ze faszeruja dzieci slodyczami.i nigdy nie zauwazylam zeby ktoras mama ivke pierwsza skrytykowala-to zawsze kochana ty zaczynasz.i naprawde do jednej i drugiej strony-niepotrzebna ta atmosfera.

ja nie daje slodyczy bo chce zeby moje dziecko mialo zdrowe zabki-i wiem ze i tak w przyszlosci bedzie je jadlo bo kazdy je lubi przezciez

a to ze daje dziecku jogurt owocowy a nie jogurt naturalny z owocami,bo takiego nie lubi to zle dziecko odzywiam ze niby jak?niezdrowo?ze daje ziemniaki+sos koperkowy+pulpety to zle?

KONCZE WYPOWIEDZ i mam nadzieje ze zmieni sie tutaj atmosfera

reklama
Do góry