reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Tereniu- z tym mlekiem to jest dziwnie......ja np uczuliłam się na mleko w wieku 20 lat ...dostałam raz takiej duszności spuchłam w środku że o mały włos w szpitalu nie zakończyłam żywota...ale dostałam coś na odczulenie.....nawet nie wiem co i przeszło...i od teraz mam wręcz wstret do mleka...toleruje tylko kapke śmietanki do kawy ..jest z reszta taka Książka "Mleko ..biały morderca......Mleko raz jeszcze : bia

karolkaz tez to kiedyś cztałam ...i powiem ci szczerze że sama jakoś sie podświadomie zniechęciłam do mleka .....no ale z drugiej strony stwierdziłam ze jezeli mały toleruje mleko krowie to moge mu dawac...rozmawiałam tez na ten temat z pediatra i on mowił ze jezeli dziecku od[powiada to moge zaczac mlreko krowie wprowadzac po ukonczeniu 12 miesiecy .........zaczełam wprowadzac ...no patryk tak je polubił ze calkowicie go juz na krowie przestawiłam .

Tereniu - ja np. bardziej wole kefir...jakoś tak mi nawet bardziej smakuje ....ale każdy cos tam wybiera i tego się trzyma :-D :-D :-D :-D
A skoro Patryczkowi smakuje mleczko ...to dobrze

u Piotrka mleczko krowie wygrało 2 miesiące temu - od tamtej pory je płatki tylko z mleczkiem takim jak tatuś, to to z pudełka jest dzidzi :)

u nas jest własnie to samo ....odkąd spróbował mleka krowiego .....to modyfikowanego sie nie chce tknąć.......no i kaszki tez poszły w odstawkę .....teraz płatki zajada:-) :-) ;-)

dziwna sprawa z tym krowim mlekiem:confused:
Agatka śpi po popołudniowych naleśnikach, nic jej nie jest

słyszałam kiedyś u pediatry jak ten ryczał na babkę w gabinecie, że daje rocznemu dziecku mleko krowie do picia, podobno mleko za bardzo obciąża nerki, mówił, że powinna mleko podawać (jak już musi) rozcieńczone w proporcji 1:3

i bądź tu człowieku mądry...

odważę się i spróbuję dać Agatce budyń waniliowy z sokiem malinowym:cool2:

Agata nie jest chyba uczulona na nabiał - je jogurty, twaróg, specjalne serki dla dzieci - ostatnio wyczaiłam je w PLUSie - smakowe serki twarogowe bez cukru, w 6-cio paku - Agatka je uwielbia

osinko z tym rozcieńczaniem to prawda no moze nie az 1;3 ale w zaleznosci jak bobas reaguje na mleko no i ja tez je rozcieńczam tylko ze daje wiecej mleka........nawet moja mama gdy dawała nam mleko krowie to je rozcieńczała.

reklama
ok, czyli sprawę mleka wyjaśniłam - prawie ;-)

to jak w takim razie ugotować zwykły budyń?? budyń zazwyczaj jest na 1/2 litra mleka... czy mleko rozcieńczyć wodą i ugotować budyń??
(ale Was męczę) :zawstydzona/y:

jeszcze jedno mam pytanie - kupiłam kaszkę mannę błyskawiczną - można ją gotować i na mleku i ma wodzie - podawałyście ją swoim szkrabom? chciałabym ją podać Agatce polaną sokiem albo zmiksowanymi owocami (np. malinami, jagodami - bo mam zamrożone)

Kaszki Bobovity są jakieś mało energetyczne dla mojej Agatki :cool2:

Do góry