reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Osinka ja gotuje malemu kaszke manna blyskawiczna na wodzie z odrobiina cukru na dosc gesto i dodaje do schodzonej kaszki starte jabłko
antos wprost uwielbia to , i gotuje tez kaszke na mleku tez lubi

reklama
Jas tez lubi te deserki z Plusa tutaj nazywa sie to Bonyogi-i sa bez cukru , barwnikow i konserwantow-a co najlepsze Jas nie ma nie nie uczulenia.
Ja kaszke manne robie na mleku modyfikowanym na pol lejaco a na to daje konfitury z malin-Maly wcina az mu sie uszy trzesa. Nalesniki tez je i chociaz jest w nich troche krowiego mleka nic mu po nich nie jest.

Osinka - mleko jako półprodukt podaję w czytsej, nierozcieńczonej formie

Deserki my mamy z Lidla (bliżej domu)

ale tego krowiego mleczka to ja nadal się boję, Bartek póki co jeszcz epobędzie na modyfikowanym - jeżeli chodzi o te pite z butelki, jak zacznie jeść płatki - to zobaczymy...

a ksiązki na wszelki wypadek czytać nie będę.... :)

No wlasnie dziewczyny czy juz mlko krowie mozna podawac naszym dzieciaczkom:confused:
Moja jedna kolezanka nie podaje wogole dziecku modyfikowanego od osmego miesiaca tylko dziecko pije krowie mleko z kaszka i jest ok moja druga kolezanka juz dziesiecio miesiecznemu brzdacowi podaje mleko z platkami.
A ja chcialam zapytac jak jest u was:confused::-)
W sumie w UK zalecaja podawac juz mleko krowie jak dziecko skonczy roczek ale ja chodze czasem po mleko do polskiego sklepu bo uwazam ze jest lepsze:happy:Briankowi ostatnio kupilam kakao dla dzieci w polskim sklepie i nic mu nie bylo ale tylko napil sie pare lyczkow bo wiecej nie chcial.
Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi te za i przeciw tez:tak:

Jeszcze chcialam napisac ze wczoraj pierwszy raz dalam Briankowi sprobowac buraki ale odruch byl wymiotny:eek:

ok, czyli sprawę mleka wyjaśniłam - prawie ;-)

to jak w takim razie ugotować zwykły budyń?? budyń zazwyczaj jest na 1/2 litra mleka... czy mleko rozcieńczyć wodą i ugotować budyń??
(ale Was męczę) :zawstydzona/y:

jeszcze jedno mam pytanie - kupiłam kaszkę mannę błyskawiczną - można ją gotować i na mleku i ma wodzie - podawałyście ją swoim szkrabom? chciałabym ją podać Agatce polaną sokiem albo zmiksowanymi owocami (np. malinami, jagodami - bo mam zamrożone)

Kaszki Bobovity są jakieś mało energetyczne dla mojej Agatki :cool2:

osinko .....do budyniu chyba nie musisz rozcieńczać.....ja miałam na myśli mleko bezpośrednio podawane bobasowi:-) ;-)....jezeli chodzi o kaszke to musisz wypróbować .........jezeli agatka jest na modyfikowanym mleku i nie pije krowiego to ja pierwszym razem bym chyba wymieszała modyfikowane z troszeczka krowiego ......jezeli wszystko bedzie oki :-)....to nastepnym razem juz mniej modyfikowanego i wiecej krowiego....az w koncu na samym krowim....tak chyba bedzie bezpieczniej ...ja tak wprowadzałam mleko krowie patrykowi ...
A kaszkę patrytk jadł na mleku tylko raz .....smakowało mu:-) .....ale calkiem o niej zapomniałam ......dobrze ze mi przypomniałaś:-):-) tez ugotujemy.

Tereska, dokladnie tak samo kazala wprowadzac nam mleko krowie pediatra, dolewac po trochu do mieszanki az w koncu bedzie pil samo krowie. Ja wciaz dolewam tylko troche krowiego bo Patrykowi za bardzo nie smakuje.

Magdusia, z tym krowiem mlekiem to juz wyzej z Terseka pislaysmy ze w USA zalecaja przestawianie dziecka na krowie po 12 miesiacu. W PL z tego co pisza dziewczyny duzo pozniej.

Tak tak Teresia mi juz radzila wczesnioej dobra kobieta:tak:tylko ja chcialam zapytac jak jest u was bo zdziwila mnie moja kolezanka ze ona wogole nie podaje modyfukowanego od osmego miesiaca:szok:odrazu mleko krowie z kaszka i dziecku nic nie jest.

maggusia to zalezy od dziecka ...a i tez od mamy ......dawniej przestawiało sie dzieci odrazu z piersi na mleko krowie ......mnie i pewnie większość z was tak mama karmiła ......najpierw własnie rozcieńczone mleko dawała z wodą ...pozniej samo mleko a jak podrosłam troszeczkę to pozniej własnie dodawała kaszy manny
no ale dawniej nie było mleka modyfikowanego .....sama nie wiem moze twojej kolezance ktoś tak doradził ...roznie to bywa.....najprędzej sie dowiesz jak jej zapytasz:):)....ja w kazdym razie wprowadziłam mleko krowie gdy patryk miał prawie 13 miesiecy ......inne dziewczyny z bb wprowadzają później ..no a twoja kolezanka w 8 miesiącu -i bądź tu mądra;-) ;-) ....musisz sama zdecydować ...jezeli juz sie zdecydujesz no to podawaj mu stopniowo coraz wiecej (wymieszane z modyfikowanym)obserwuj Brianka jak on toleruje nowe mleczko ....jezeli wszystko bedzie oki to mozesz mu dalej dawać...ale juz samo krowie :-) :-)

Jas tez lubi te deserki z Plusa tutaj nazywa sie to Bonyogi-i sa bez cukru , barwnikow i konserwantow-a co najlepsze Jas nie ma nie nie uczulenia.
Ja kaszke manne robie na mleku modyfikowanym na pol lejaco a na to daje konfitury z malin-Maly wcina az mu sie uszy trzesa. Nalesniki tez je i chociaz jest w nich troche krowiego mleka nic mu po nich nie jest.

też kupuję właśnie te deserki :):)

to przestaję się martwić o te naleśniki :-) i cieszę się, że Agatki dieta znowu została rozszerzona:laugh2:

reklama
tereska Agatka nadal piersiowa jest, dlatego tak to mleko mnie nurtuje
muszę na próbę kupić nestle od 1-3 roku życia, widziałam w makro płynne i w proszku - chyba najpierw kupię proszkowe, bo mogę zrobić mniej na próbę:-p kartonikowe po otwarciu trzeba szybko zużyć

Do góry