reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wracamy do formy i figury

Mi się udało schudnąć dość sporo bo około 7 kg mniej niż przed ciążą ale skórę na brzuchu jeszcze mam nie dużo ale jest jak siedzę to wygląda jakbym miała wałek a jak stoję czy leże to mam prawie płaski brzuch nie wiem gdzie się wtedy ta skóra zbiera. Boje się robić ćwiczenia ze względu na tą ranę po cc. Nie czuję w niektórych miejscach w okolicy rany swojego ciała jak dotknę się palcem i nie wiem czy to normalne.

reklama
anezram wow gratulacje, z blizna nie pomoge bo nie wiem

nef ty sie ciesz ze chociaz jestes na 0, u mnie cały cały czas miedzy 5a 4 na plus, w sobote byłam taka zła na siebie ze bym sie poryczała, wiec w ndz od razu killera zrobiłam dzis nie dam rady, nie wiem na jak długo motywacji mi starczy

pscołka to trzyam kciuki za dalsze straty

Anrezam - gratuluję, aczkolwiek takim spektakularnym spadkom często towarzyszy bodajże niedoczynność tarczycy, sprawdzałaś może hormony? Co do blizny niestety nie pomogę:-(

lenka
- damy radę, mi najlepiej się chudnie jesienią, mam motywację, bo muszę się zmieścić w zimowe ubrania:-D

Anezram nie masz czucia w okolicy blizny, bo cięcie naruszyło nerwy. Ja tak kiedyś miałam, jak prawie sobie odcięłam palec krajalnicą do chleba. Chyba z rok czy dwa nie miałam czucia w tym opuszku, mimo, że się wygoiło i wyglądało normalnie. Ale jak masz wątpliwości spytaj gina na następnym przeglądzie.

Lenka killera to ja kiedyś raz zaczęłam... może z 5-10 min i miałam wrażenie, że zaraz mnie będą zbierać z podłogi:-D
więc może masz 4+ ale na pewno lepszą kondycję:-D

Ważyłam się ostatnio u teściów, i muszę stwierdzić, że waga powoli schodzi:baffled: jak na razie to 51 kg mam, a gdzie tam moje 45 kg sprzed ciąży :-(przez ok. 2 miesiące schudłam 2 kg, przy czym coś raz wzrosło. Trzeba się wziąć za siebie, nie ma co...

pscółka to mnie zmartwiłaś dziś zrobiłam morfologie bo czasem mi się w głowie kręci i myślę że to anemia. A jak sprawdzić te hormony.
Nef ty natomiast mnie uspokoiłaś :) zapewne tak jest. Ale zapytam gina przy okazji

Anrezam - idź do endokrynologa, on Ci zleci odpowiednie hormony. Właśnie przy tarczycy takie osłabienie jest, moja teściowa ma właśnie nawrót. Ja w ciąży robiłam tsh i ft4, ale nie wiem czy to jedyne co się bada w takiej sytuacji.

phel to be4dziemy razem się motywować, juz zaczełam cwiczyc, max 6 razy w tyg, min 3 razy, zobaczymy co z tego wyjdzie, raz kiler raz skalpel

Nef z kondycją nie jest źle, ale ciało takie blee

reklama
Ja wróciłam do nordic walking:tak: Mąż usypia syna, a ja się wymykam, normalnie szaleństwo:-D Trochę wolności, a samopoczucie od razu lepsze. Jesienią i zimą lubię najbardziej chodzić. W sobotę też wracamy na basen. Chłopaki na zajęcia z pływania, a ja freestyle:-D

Do góry