reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do formy po ciąży:):)

Kamag tortow narazie nie mam...a wdocznie cwiczenia sprzatajace mi nie wystarczaja ;)

Ale mam zamiar wiecej robic ;) mniej siedziec. Ustale sobie plan tygodnia i tak co tydzien. Dokladne sprzatanko pomieszczenie po pomieszczeniu ;)
Nie bede miala wtedy zadnych zaleglosci i latwiej bedzie mi zorganizowac czas na cwiczenia...
Chyba ze sie okaze ze w ciszy jestem/bede... bo w koncu sie uda mam nadzieje to zostanie mi tylko sprzatanie i ew. Lekkie cwiczenia ...
Ja teraz codziennie rano bwoze dzieci do szkoly wiec znowu bedzie staly rytm ;);)

reklama
ja dzis rano wstalam o 4:50 (sama z siebie) i zasnac nie moglam. Wstalam wiec, przygotowalam sniadanie do pracy i przekaski na caly dzien (obiad jem w pracy na miescie na razie) : marchewke w slupki, pomidorki koktajlowe; i zrobilam 4 minutowa tabate:
https://www.youtube.com/watch?v=OfBfchRM6i8
podobno takie 4 minuty maja nakrecic metabolizm na caly dzien :) cos jak 1 runda Chodakowskiej, ale robilam na maxa, wiec zmachalam sie niezle :)
Wieczorkiem jak maly zasnie planowalam turbo, ale nagromadza mi sie zaleglosci domowych, naoliwienie wozka, henna na brwi i maseczka (a co! jak forma, to forma) wiec pewnie odpuszcze, ale te 4 minutki chyba bede robic zawsze rano, jak nie zaspie oczywiscie. Fajnego kopa mi daly, lepszego niz kawa.
Sa na YT jeszcze inne zestawy, a moze wymysle cos wlasnego, tylko sekundnik musze na telefon sciagnac :)

Mirka super. Podobno takie cwiczenia rano nakrecaja metabolizm na caly dzien. Ja do tej pory starałam sie przed 8 wyjsc na 2 godzinny spacer ale pogoda juz nie pozwala wiec skorzystam z twojego pomysłu.

Kamag, tabata super jest. Ja robie juz 3 dzien i daje mi takiego kopa, energia mnie rozpiera mimo braku snu i pogody barowej ;)
Na YT sa tzn tabata songs, czyli przygotowane pod cwizcenia tabaty, 20 sekund energicznych dzwiekow, wyciszenie na 10sek i tak 4 minuty.
Posciagalam na telefon i teraz juz nawet kompa nie odpalam. Sama komponuje cwiczenia jakie lubie i robie je na maxa :)

w sobote kupilam nowy shape z najnowszym programem Chodakowskiej.
na poczatku mieszane odczucia, ale okazl sie super :) obok turbo wyzwanie bedzie moim ulubionym :) I cwiczy sie z hantelkami, co bardzo lubie :)
Malo kardio, tylko na rozgrzewce, wiec jak nie chce sie skakac, np w nocy, zeby nie dudnic, to idealny :)

No i ciag dalszy tabat, udawalo mi sie zrobic codziennie, wieczorkiem juz niestety tylko co drugi dzien

Zwazylam sie na super wadze z pomiarami tluszczu u znajomej dietetyczki. Ponad miesiac temu i w czwartek. Waga -2kg (jupi) ale tluszcz : -3% (JUPI!!!)

Mirka super wyniki ;) a co to za program ewy jak on sie nazywa ? Szkoda ze ja tu polskich gazet kupowac nie moge ;(;(

Mirka- gratki. Napisz jak sie nazywa ten trening. Akuku pewnie na chomiku będzie :)
Ja co prawda straciłam jescze 0.5 kg ale wychodzi taka nieproporcja w moim ciele. Tzn. Brzuch taki flak. Jak usiade to sie faldy robia. A pupy brak. Zero. Plecy i zaraz nogi. Wiec teraz robię mel b- brzuch , i abs, i przysiady jakos w trakcie dnia:)
Marzy mi sie zeby chodzić na siłownię , juz nie dla samych cwiczen ale poobcowac z ludźmi:) moze od pazdziernika mi sie uda.

program to total fitness Perfect Body
okladka wyglada tak:
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net...=8a409a0835e210b1fc6772a8b5169007&oe=5475CAE6

Cwiczenia naprawde fajne, ciezarki daja troche popalic, ale ogolnie nie sa trudne, nawet powiem, ze jeden z latwiejszych programow Ewki, bo bez podskokow. Ale mnie sie podoba, wlasnie przez te haltelki :)

Chodakowska ma na sobie super legginsy w panterke :) ale makijaz na plycie straszny, nie dosc, ze bardzo mocny to jeszcze jakis taki rozowawy... nie wiem po co jej w ogole robia na plyty makeup, ma rewelacyjna cere - dalaby rade bez ;)

Kamag, te faldy to z nadmiaru skory moze sa, z tym nic nie zrobisz, tylko czas i masaze :) ale skora sie wchlania, jednym szybciej, innym wolniej. Trzeba cierpliwosci :) jak sie miesnie wyrobi, bo mniej bedzie widac ;)

Ostatnia edycja:
Mirka a jakie masaże? Co bedzie skuteczne. Widzialam ostatnio w ofercie salonu takie rollery. Z mikro igielkami - nakuwajac skore wprowadzają kolagen. Ale 1 zabieg jakies 200 zl.... A pewnie potrzeba kilka....

reklama
Kamag a probowalS sMa sobie masaze robic ?
Mi kolezanka polecala ale sama jeszcze nie probowalam regularnie.
Mieszakawe z miodrm lub balsamem o rozprowadzasz po ciele na stepnie owijasz sie przezroczysta folia spozywcza. Trzymasz to z pol godzinki. Pod prysznicem mozesz wykonac dodatkowy masaz takim czyms co ma kulki.
Kawa pobudza i po takich zabiegach skora sie fajnie napreza i oczywiscie dodatkowy peeling.
Ciekawe czy jak bede w pl za dwa tyg czy jeszcze znajde ta plyte?

Do góry