reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrzesień 2009

Dzwoniłam do lekarza i powiedział że mam je brać rano i wieczorem po jednej tabletce aż do końca opakowania:) Ulżyło bo się bałam ;D a co do badań to nic mi nie mówił... a jestem już +\- 7 tyg, tego też mi dokładnie nie powiedział... tylko kazał mi przyjść za tydzień żeby zrobić badanie piersi.. Chyba lepiej będzie jak zmienię lekarza...

reklama
hmmm, ja jestem w ciąży około 8 tygodni. Widziałam już perełkę na usg. Następną wizytę mam w czwartek. I na nią mam przynieść wszystkie badania.

Ja wszystkie badania robilam juz po 2 wizycie czyli 8 tydzien, wczesniej nie bylo sensu bo byl 5 nie bylo serduszka, nic...Wyniki ok wiec teraz mam zrobic tylko odczynnik Commbsa ale sie na 1 wyniki wykosztowalam 200 zl te wszystko toxo i cytomegalie, hivy :)

Kroptusiu, z tego co mi się wydaje to na takim samiusieńkim początku nie zlecają badań. Zresztą sama napisałaś. W brzusiu nie było jeszcze nic.

A co to jest za badanie odczynnik Commbsa? Pierwszy raz z tym się spotykam...

Hmm Kroptusia mówisz ze w 8tyg robiłaś badania?! To może jeszcze się wstrzymam ze zmianą lekarza:) Zobaczymy następną wizytę mam 11lutego więc się wszystko okaże:)

mam do Was laseczki ;) jeszcze jedno pytanko:) Jak można się zapisać do grupy wrześniowych mam?? Bo szukam i szukam i nadal nic nie wiem...

No badania zrobilam na 2 wizycie bo na pierwsza polecialam 4 dni po @ :) wiec...potem po 3 tyg byla druga wizyta i juz wsio bylo wiec i karta ciazy i serducho i badania :) Odczynnik Commbsa to na przeciwciala czy sie ma (krwinki czerwone czy cos) badanie ala toxo czy cytomegalia, rozyczka czy sie ma te przeciwciala, poza tym Hbs, WR, morfologia, mocz, hiv i cos tam nie pamietam w sumie 11 :) tylko toxo wyszla nie taka jak trzeba mam uwazac na koty :)a ten odczynnik w starszych lab. moga mowic ze nie wiedza, gdzies mam dokladnie zapisane co to

Chyba będę musiała się z wami pożegnać;( byłam na badaniach i źle wyszło badanie moczu i usg. Serduszko nie bije i wygląda tak samo jak 2 tyg temu;( 13-tego idę na wizytę kontrolną i jak będzie tak samo to kierują mnie do szpitala.. ale wam zazdroszczę:(

reklama
Mam takie pytanko kto robił badania na różyczkę , cytomegalię i tokso?? Mam pytanko bo dopiero za tydzien dowiem sie co te wyniki oznaczają ale może Wy coś wiecie: różyczka IgG 73.2 UI/ml dodatni IgM 0.099 ujemny; toxoplasma gondii IgG 29,6 UI/ml dodatni a cytomegalia IgM 0.118 ujemny bo IgG będzie dopiero w czwartek:(

Do góry