reklama

Wrzesień 2009

He he ewelinna spokojnie ...ja jeszcze nie rozpakowana :) musiałam złapac troche oddechu.
Elaine...a dlaczego piszesz, ze herbatka z lisci malin nie działa?? Z tego co wiem to jej działanie mozna ocenic dopiero przy porodzie...teraz nic z Toba nie zrobi ma tylko przygotowac macice i jej szyjkę do porodu. Więc może sie lepiej nie poddawaj??
Elunia...ja cos czuję, ze moze tez się załapie na prezent urodzinowy he he he 22 wrzesnia. Ale byloby wesoło :)

reklama
Tak mi dzis ciezko :-( splakalam sie ze hej :-( wszystko przez to ze nie mam z kim pogadac kogo sie doradzic i czuje sie taka bezsilna i wiem ze mam podjac bardzo wazna decyzje bo jedno i drugie moze (ale nie musi) niesc ryzyko. Najbardziej obawiam sie komplikacji czyli jakichs krwotokow czy cos. Gdyby jeszcze ten okulista mi tak wprost wyraznie powiedzial ze jest nade mna naprawde duze ryzyko to bym sie nawet nie zastanawiala bo wzrok bylby wazniejszy ale on powiedzial w stylu "radze robic cesarke bo jest ryzyko wypisuje zaswiadczenie na cesarke a juz ja zdecyduje o tym czy dawac je ginowi"
Przepraszam ze was tak mecze ale ja naprawde nie potrafie sobie tego wszystkiego ulozyc :sad:
Wiesz ja też nie mam z kim pogadać-moja mama jest teraz za granicą a z teściową nie pogada się tak jak z mamą.Aż pragne żeby mama wróciła i jakoś mnie uspokoiła-bo matka zrozumie swoje dziecko najbardziej:sad:Siostra cioteczna zamiast pocieszyć to jeszcze dobija a sama ma 3letnią córe i kiedyś też rodziła.Życie jest taka wywrotką i człowiek musi sobie czasami dawać rade sam.

jarzebinko to obie sobie poczekamy jeszcze troche:rofl2:
Elunia no widzisz jak dzisidzia nie bedzie chciala wyjsc to masz inne wyjscie:tak: i Cie potna a do tego w Twoje urodziny nooo niesamowity prezencik:tak:;-)
Liviiia Ty rzeczywiscie nic nie kombinuj, lekarze wiedza najlepiej, jesli cc proponuja-niech bedzie cc;-)musisz im zaufac...:tak:

Witam i ja, dalej w dwupaku!
narazie jakoś dajemy radę, czas szybko leci, ale mam już dość, jak dziś znów noc ze skurczami to ja dziękuję!!!!
Mam nadzieję, ze nie urodzimy w czwartek lub piątek, wiec w razie co do piątku południa czekam!
Liiviia nie panikuj i nie kombinuj, nie Ty pierwsza będziesz mieć cc a skoro okulista radzi cc to nie ma sie nad czym zastanawiać.
No kochane, 1 wrzesień prawie za nami rozpakowywać się!

Aguska51 ja też mam termin na jutro i też idę na KTG i też nie mam żadnych objawów że poród się zbliża. Ciekawe która z nas pierwsza urodzi :-)

A co do chrapania to ja też to mam niestety. Nawet czasem mnie budzi moje własne chrapanie :-D Ale jak to któraś z was napisała to jest zemsta na mężu (chociaż mój ma takie spanie, że nie sądzę aby go to budziło) :-)

Nie to ze ja nie chce pokazac zaswiadczenia tylko okulista mi powiedzial ze on mi wystawi bo tak uwaza a ja sama mam zdecydowac czy je wykorzystam.Ja juz ginowi o tym powiedzialam.Ale po calodniowym namysle stwierdzilam ze zgodze sie na ta cesarke jakos sie przekonalam i nie bede wzroku ryzykowac bo w sumie nikt mi na 100 % nie moze powiedziec czy sie cos stanie czy nie a jakby co to nikt mi wzroku nie zwroci ... teraz tylko mam nadzieje ze gin nie bedzie probowal mnie odwiesc od cesarki bo znow zaczne sie wahac ale mysle ze gdyby nawet nie bardzo chcial to majac takie zaswiadczenie i jak ja chce to chyba musi mi zrobic... Jutro bede wiedziec co i jak bo w sumie jak ma byc to chyba jakos teraz jak mam 10 dni do terminu to chyba nie beda ryzykowac az bole mnie zlapia...
Ide spac bo przeciez dzis o 4 rano wstalam ... dam jutro znac co i jak.

Ja dzisiaj rozmawiałam z położną. Umówiłam się z nią że jeśli się wcześnej nie rozdwoję to mam przyjść 07.09 na badanie i zobaczymy co dalej. Najgorzej że ja mam termin na 12.09 a ona 15 na urlop:-(.

A dzisiaj miałam koszmarna noc. nie dość że ledwo sypiam to złapały mnie tak potworne skurcze w nogach, że budziłam męża i płakałam z bólu. Takiego skurczu nigdy nie miałam. Az boję się dzisiaj iść spać.

reklama
liiiviiia a ty nie kombinuj i nie zamartwiaj sie na zapas. Porozmawiaj z gin. i musicie wspólnie podjąć decyzję. W szpitalu tez pewnie będą podejmować ostateczną decyzję.
Ja przy pierwszej ciąży miałam ułozenie dzidzi pośladkowe i też wskazanie do cesarki. Gdy zgłosiłąm się do szpitala ze skierowaniem zbadali mnie, ocenili i na nastepny dzień umówili na planowaną cesarkę. Sama operacja w znieczuleniu do pasa. Żle natomiast znosłam okres po ale miałam depresję poprodową i bardziej chyba psychicznie niż fizycznie.

trzymam kciuki i do jutra zakaz zamrtwiania się

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry