reklama

Wrzesień 2009

Witam moje drogie!
Melduję się w dwupaku (a jakże :wściekła/y:)
Chciałam wam tylko dać znać że nasz biedny Elinek jest w szpitalu bo coś nie czuła ruchów dzidzi no i zostawili ją na patologii. Poznałyśmy się dziś osobiście bo też byłam akurat w szpitalu. Z ktg jej wyszło że z maleńką wszystko ok ale macica jeszcze ani drgnie (żadnych skurczy). Bidulka! Ale ważne że z małą ok.

o kurcze a to jej chyba wczoraj wypadł czop? :confused: dobrze ze z małą wszystko dobrze:blink:

reklama
Soszka
ja uwazam , ze jak nie ma potrzeby i ciaza jest prawidlowa- to po co ciagle na badania chodzic
na pewno jakby cos bylo niepokojacego to by mnie wyslali na badania czy testy- jak np bylam na monitoringu
a czy to ze jeszcze ginekologicznie mnie nikt nie badal to zle?czy dobrze?nie wiem...wychodze z zalozenia , ze skoro w UK jakos ludzie z tymzyja i dzieci sie rodza i jest ok to i mnie sie nic nie stanie
jest to jednak zabawne ,no ale co kraj to obyczaj ;)

Princi-no wlasnie -daruje sobie to piwko-tyle wyrzeczen-poprostu mam takie pragnienie a goraco dzis i niczym sie napic nie moge;)

a czy to ze jeszcze ginekologicznie mnie nikt nie badal to zle?czy dobrze?nie wiem...wychodze z zalozenia , ze skoro w UK jakos ludzie z tymzyja i dzieci sie rodza i jest ok to i mnie sie nic nie stanie
jest to jednak zabawne ,no ale co kraj to obyczaj ;)
Moja kolezanka poronila w tu... i to byla jakas masakra... miala plamienia przez tydz przed 7 tyg dowiedziala sie ,ze serduszko nie bije... w ogole ze woreczke byl juz pusty i lada moment poroni... chodzila 2 tyg, tak jej kazali po czym po wielkich bolach stwierdzili,ze to nie koniec... i lada moment... tydz dwa i juz bedzie czysto po czym oczywiscie nie bylo... i dalej jej kazali chodzic!! Bo to juz resztki... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w koncu po miesiacu stwierdzili,ze juz jest po wszystkim, ale czemu ja boli brzuch to nie wiadomo... :eek: pojechala wiec do polskiego ginekologoa w Manchesterze ktory pow jej ze ma zapalenie szyjki macicy, jeszcze tydz by jej cos tam zgnilo w srodku i nie moglaby miec dzieci, antybiotyki na nia nie dzialaly juz,... i zostala kroplowka przez tydz co 12 godz ...:no::no:

Ja sie nie wypowiadam wiec na sluzbe zdrowia w UK.

I jestem wsciekla,ze nie mialam zadnego badania ginekologicznego zrobionego w ciazy!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Renifer-Romcia już pewnie tuli dziewczynki-żeby Jej się tylko udało po cc karmić cycem:-)
olinka-jakoś w 3-4 miesiącu wypiłam ''karmi''i niestety bardzo dziwnie się poczułam:rofl2:Pomimo ze mam dosyć''mocną''głowę to po tym odpuściłam całkowicie-nawet to bezalkoholowe ma trochę alko w sobie-można z tym poczekać ,przy karmieniu możesz z czystym sumieniem pić takie 0,5 % ale nigdy mocniejsze bo wszystko maluszek w pokarmie dostaje-to samo dotyczy oczywiście palenia -toxyny trafiaja do mleka...
A ja sobie czekam kolejny dzień...śluz z krwią dalej wyłazi i czuję główkę już bardzo nisko ale widocznie Maria ma zaplanowną dokładnie date wyjścia...

dziewczyny, wiem co czujecie... ja mam jeszcze prawie 3 tygodnie do terminu a już nie potrafię wytrzymać... więc co dopiero wy... ahhhh! Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

ja też mam az tak odległy termin :tak: ale jutro mam wizyte i jak okarze sie że cos zaczyna sie ruszać ( czym straszył mnie gin wcześniej, tzn, że jednak jest szansa na wcześniejszy poród) to od 15 zaczynam chodzic po schodach, a winda tylkow skrajnych wypadkach, może cos sie ruszy wtedy w kwestii terminu :tak:

i pomyslec ze przed ciaza bylam plaska-ciekawe czy wroce do figury sprzed ciazy-czasami martwie sie ze tak zostanie-albo jeszcze gorzej bedzie mi wisiala skora

Ale nie wazne - teraz to ja chce juz urodzic mojego synka-a figura to sie bede martwic pozniej

spokojnie, powrót do wagi sprzed ciąży może nie być taki trudny :tak: mi to zajęło 2 miesiące, ale dopiero jak skończyłam karmic piersia czyli równo po roku - 10 miesiecy karmienia i potem 2 miesiące i na wiosne figurka jak marzenie :tak:

Dziewczyny już kilka razy zauważyłam taką bardzo gęstą białą wydzielinę... i to upławy nie są bo już wiele razy je miałam i nie sposób tego pomylić. Myślicie że mogą to być kawałki czopu?

ja też zuważyłam u siebie taka wydzieliną, ale to chyba jeszcze nie czop...... jutro podpytam gina :tak::-D:tak:

a wogóle to dziecie strasznie bombarduje mi prawostronnie w żebra..................... :no: trudno znaleźć wygodna pozycje ..............

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry