szyszunka
Fanka BB :)
Jeśli jest taka konieczność, to napewno, nawet nie ma sie co zastanawiać, jak sa podejrzenia, czy ryzyko, to jak najbardziej, ja sie tylko zastanawiam, nad takimi osobami, jak wszystko jest ok, a one jeszcze to, tamto, takie badanie, takie śmakie....kazdy ma swój rozum, ja się tylko zastanawiam, jak bym zniosła wiadomość jak coś jest nie tak, a i tak nic nie zrobię.......inne wady wykrywa sie na usg i można rzeczywiście je leczyć. znam wiele koleżanek, które były "naciagnięte" na takie badania, bo to niezła kasa, a wszystko w normie! może dlatego trochę jestem trochę sceptycznie nastawiona, ale nie mówię, ze nie zrobiłabym. Ja narazie wierze, że wszystko jest ok, pewnie za 2 tyg na normalnym usg będzie wiadomo, czy wszystko ok. choć się mocno boję!
Trzymam kciuki aby wyszło wszystkim wszystko prawidłowo!
Trzymam kciuki aby wyszło wszystkim wszystko prawidłowo!

m tak samo pracuje, więc mamy wieczny kłopot z odbieraniem. A jak mam 12h to mam więcej dni wolnych, dzięki temu i kłopot jakby mniejszy

Dzidziuś rośnie - ma już 4, 5 cm i serduszko biło mu jak dzwon. I nawet udało mi się zdjęcie wykupić - później spróbuję je jakoś tu zamieścić. Termin porodu uległ zmianie i jak się okazuje nie ze względu na USG - otóż położna do której trafiłam za pierwszym razem - źle to wyliczyła - proszę więc o zmianę daty na 3. 09.09 :-) Kolejne USG 2. 04 i kolejna wizyta u położnej 23.04. Wszystkie badania okazały się dobre i kamień z serca spadł... Jeśli chodzi o ustalenie płci dziecka - więc "nieoficjalnie" można się dowiedzieć - co mnie bardzo pocieszyło, jednak usłyszałam o tym bez żadnego entuzjazmu ze strony gin. Ale najważniejsze, że jest to możliwe. Życzę Wam kobietki przede wszystkim optymizmu! I dbajcie o siebie - ja dzisiaj z nerwów nawet śniadania nie zdążyłam zjeść, a raczej nie dałam rady - więc biegnę coś w siebie wcisnąć. A i jeszcze dodam, że na brzusio został mi polecony olej migdałowy - żeby uniknąć rozstępów poporodowych - należy go używać 2 razy dziennie - rano i wieczorem. W Szwecji jest do kupienia w aptekach i tak się zastanawiam czy jest dostępny również w Polsce?