reklama

Wrzesień 2009

Nie no cala otoczke mi chwyta , u mnie to tragedia pierwsze zassanie.... jak pijawka, potem jej zabieram daje znow i pieknie idzie, pozniej to bajka... tylko to pierwsze ... a ma buzie szeroko otwarta, tez z babeczka przykladalysmy do piersi, do brzuszka bla bla powiedziala mi ze dobrze wszystko robie, mam takie tylko brodawki i juz... :eek:

Za mna dzis juz wizyta z Healt visitor, moja Midwife i jeszcze babeczka z karmienia i wolne haha

A i apropo kladzenia dzidziusiow w lozeczku,bo ostatnio byla o tym mowa.... wlasnie mi powiedziala polozna ze kladziemy na brzuchu, jesli sie samo obroci to spx, ale nie kladziemy na boku :eek: A ja kladlam i Natale moja tez, bo kiedys mowili,ze na boku, jesu zwariowac mozna z nimi :sorry:

reklama
Witam:-)U nas beznadziejna pogoda, pochmurno, deszczowo i ciemno na dworze, pogoda typowa do spania, ale jak tu spać jak się ma takie małe złotko w domku:tak::tak:
Dziewczyny ile śpią wasze maluchy?? Moja mała wczoraj zasypiała góra na pół godzinki, później czuwała i dawała czadu przez jakieś dwie godzinki i znów drzemka półgodzinna:szok:Wydawało mi się, że takie malce to powinny spać jakieś 20 godzin na dobę;-)
princi mnie na początku jak mała chwytała brodawkę to aż ciarki przechodziły i oczywiście od razu czułam jak produkuje się pokarm w drugiej piersi, ale po jakimś miesiącu całkiem przeszło, teraz nawet nie mam twardych piersi i stąd te moje obawy, że pokarmu mogę mieć za mało:tak:Mnie też położna mówiła, że nie wolno kłaść dziecka na boku a przynajmniej nie za często:eek:A w ogóle to moja mała więcej przekrzywia główkę na lewo i oczywiście wyczytałam w internecie, że to może być asymetria:szok:Popadam już chyba w jakąś paranoję, wszystkie choroby potrafię znaleźć u swojego dziecka:crazy:
szyszunka chyba muszę wziąć z ciebie przykład i do wszystkiego na spokojnie podchodzić, w końcu to już moje drugie dziecko, a skoro dałam radę z pierwszą to dam i radę z drugą;-):tak:

tfu chcialam sie poprawic.... polozna powiedziala ze kladziemy dzidzie na pleckach a nie na brzuchu...:sorry: a dlaczego to nie wiem, pewnie tak jak szyszunka wczesniej pisala ze wzgledu na stawy biodrowe...

a ja mam poranione brodawki, chyba sie goja juz, ale kurde wooooolno jakos ! :eek:

dobra dzidzia na cyca wola... a dopiero usiadlam hyhy

reklama
Po tym jak Laila ostatnio 2 razy w 1 dzień chlustnęła na leżąco -kładę ja w nocy tylko na boku-oczywiście na zmianę -w dzień różnie-czasami plecki ,czasami bok.
Królewna nadal grzeczna ,czasami tylko pomruczy jak kupka nie może wyjść ale nadal nie słyszałam prawdziwego płaczu:-)
Ustaliła sobie już idealnie rytm karmienia i często co do minuty się budzi -w nocy potrafi przespać 5 godz.nawet ,2 razy dziennie ma okres dłuzszego przebudzenia i wtedy ładnie sie bawimy ,poza tym śpi słodko:-DWkrótce wybieramy sie do przychodni sprawdzić ile przybrałą ,ale na moje oko tłuszczyku przybywa z dnia na dzień:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry